12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Ivan van Oosterhout

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje achter de schermen. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 26 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan dj, tv- en IT-medewerker Ivan van Oosterhout.

Wie ben je?
“Mijn naam is Ivan van Oosterhout, ik ben 53 jaar oud en ik woon in Deurne-Zeilberg. Ik heb twee kinderen en twee bonus-kids en ben getrouwd met mijn vrouw Linda. Oh ja, we hebben ook twee katten: Froemel en Polly en onze hond Didi.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Veel mensen staan er niet bij stil dat we bij DMG een vrijwilligersorganisatie zijn die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar moet draaien. Ook in weekenden, vakanties en op feestdagen zijn we er met het laatste nieuws op de radio, met video’s en via onze nieuwswebsite. We kunnen dus alle steun goed gebruiken. Met een stem op DMG kunnen wij jou weer beter informeren, dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik maak elke zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur met veel plezier al 10 jaar het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG Radio. Ik bedenk me nu dus net dat het snel tijd wordt voor een jubileumfeestje. In het radioprogramma praat ik de luisteraars helemaal bij over alles wat er in en om Deurne is gebeurd of staat te gebeuren. Elke week komen er verschillende gasten langs en iedere maand is één van de wethouders te gast om een ‘kijkje in de keuken’ van de gemeente te geven.”

“Mooi om te zien is dat de inwoners, bedrijven en organisaties ons voortaan zelf weten te vinden. Elke week zit Deurne Draait Door ram vol met gasten, die zich bijna allemaal vanzelf aanmelden. Daarnaast ben ik bij DMG zo nu en dan werkzaam bij de tv-afdeling als presentator en verslaggever en ondersteun ik op IT-gebied de technische afdeling van DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert per week. Met mijn radioprogramma ben ik al snel zes uur per week bezig, drie uur voor de uitzending zelf en drie uur voor het regelen en bellen van gasten en de voorbereiding van het programma. Voor de tv loopt het heel erg uiteen. Vooral bij bepaalde evenementen zoals de Royal Music Night, de Mol van Deurne of de Open Bedrijven Route, kan dat wel oplopen tot nog eens acht uur per week, naast de tijd voor het radioprogramma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In 2013 ben ik bij DMG gestart als vrijwilliger. Ik had toen het idee dat er meer uit DMG was te halen met de juiste verbeteringen en ben aan de slag gegaan samen met Ivo Boudewijns, die nu algemeen coördinator is bij DMG. Zeker op het gebied van techniek heb ik door de jaren heen mijn steentje bijgedragen en zaken flink verbeterd. Onlangs nog zijn we gestart met de verbouwing van de radiostudio en de digitalisering van de workflow. Binnenkort gaan we de vernieuwde ruimte officieel openen, het is echt heel gaaf geworden.”

“Het maken van het radioprogramma Deurne Draait Door is een leuke uitlaatklep voor me en je legt contacten met echt iedereen in de gemeenschap. Het is mooi om te zien dat je als vrijwilliger bij DMG een verbindende factoor bent tussen de mensen en organisaties in de gemeente.”

“Ook een belangrijke reden voor mij om juist voor DMG te kiezen, is dat er een duidelijke visie en strategie zijn. Natuurlijk is het fijn als je je eigen ei kwijt kan, maar het is minstens zo belangrijk dat je een product levert dat de inwoners van Deurne waarderen. Bij DMG streven we ernaar om de lezers, luisteraars en kijkers zo goed mogelijk te bedienen. Dat doen we bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar de wensen van onze doelgroep. We laten de muziek testen en draaien niet zo maar wat plaatjes, onderzoeken waar de nieuwsbehoeften van onze ijkpersonen liggen en nog veel meer dingen, waar niet iedereen bij stilstaat.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Op de radio presenteren geeft een enorme kick, maar ook de tv-reportages maken vind ik heel gaaf. Wat erg leuk en dankbaar werk is, zijn de radio-uitzending en tv-opnamen voor ons item ‘Kanjer van de Maand’. Daarbij zetten we iemand in het zonnetje, die altijd klaarstaat voor een ander. Iedereen kan hiervoor iemand opgeven. Het is zo mooi om te zien hoe blij dat mensen zijn als we ze dan een bloemetje komen brengen.”

“Ander bijzonder moment was de onthulling van De Mol van Deurne deze keer. We hadden burgemeester Greet Buter bereid gevonden om de onthulling te doen en toen bleek haar eigen wethouder Marinus Biemans achter het masker te zitten. Verder was het boksgala van Gladiatoren van Deurne heel indrukwekkend en heel bijzonder was ook het interview dat ik had met Nobelprijswinnaar Guido Imbens, die vroeger op het Peelland College zat. Dat zijn dingen die het werk bij DMG erg afwisselend en uitdagend maken.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat alles bij DMG wordt gedaan met veel passie, liefde en plezier. Of het nou gaat om de radioprogramma’s, tv-reportages of de artikelen op de website. En dat doen we allemaal omdat we de inwoners van Deurne zo goed mogelijk willen informeren. Wat ik ook positief vind aan DMG, is dat we niet zwaar leunen op grote subsidies, maar met de inkomsten uit reclame alles draaiende kunnen houden. Zo kost het de inwoners van de gemeente Deurne ook eigenlijk maar heel weinig als je het vergelijkt met wat de lokale omroepen voor de inwoners kosten in de ons omringende gemeenten.”

“Bij DMG moeten we er telkens goed over nadenken hoe we de mensen in de gemeente Deurne het beste kunnen bereiken en bedienen. Want zonder luisteraars, kijkers en lezers komen er ook geen adverteerders en dus geen inkomsten. Gelukkig gaat dat al heel goed bij DMG.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik zou graag zien dat DMG nog verder uitgroeit op alle platformen. We hebben al heel wat bereikt in de elf jaar dat DMG bestaat, maar het kan altijd beter en daar blijf ik me ook mede voor inzetten. Veel collega-omroepen hebben wel dertig jaar nodig gehad om te komen waar wij nu al zijn. DMG Radio is al de best beluisterde zender van de regio en onze nieuwswebsite kan voortaan rekenen op meer dan 280.000 bezoeken per maand!”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Als werk doe ik Business Development ICT bij Simcas. Naast DMG zet ik me ook nog in als vrijwilliger bij een aantal andere verenigingen zoals de Peelstrekels. Daar zijn we nu druk bezig met de opzet van het Peelstrekelmuseum. Daar hoor en lees je binnenkort via DMG ook nog veel meer over.”

“Dat is het mooie als lokaal nieuwsmedium; dat alles met elkaar verbonden is en je middenin alles staat dat er gebeurt in de Deurnese samenleving. Zo ben ik ook lid geworden van Oldtimer-brommerclub De Vette Bougie, nadat ik ze in mijn radioprogramma op DMG had geïnterviewd. Inmiddels ben ik zo met het ‘brommer-virus besmet’ dat ik al bezig ben met de restauratie van mijn tweede klassieke bromfiets. Als ik niet aan het werk ben, dan geniet ik op zijn tijd van een glaasje wijn met wat lekkere hapjes en sigaretje erbij.

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur kun je me horen met het programma Deurne Draait Door. Verder hoor je mijn stem in een aantal reclames op DMG en op het tv-kanaal van DMG kun je me regelmatig zien voor of achter de camera. Verder ben ik ook vaak aan het werk bij DMG met technische zaken, maar daar hoor en zie je me dus niet omdat die dingen allemaal achter de schermen gebeuren.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen