16.7 C
maandag 29 april 2024
Home- DeurneRKSV Minor betaalt tol voor tijdrekken; gelijkmaker door verjongd SV Deurne in...

RKSV Minor betaalt tol voor tijdrekken; gelijkmaker door verjongd SV Deurne in 99ste minuut (2-2)

Daar waar menig supporter de moed wellicht al opgegeven had, werd de strijdlust van SV Deurne in de 99ste minuut alsnog beloond met de gelijkmaker. Hiermee moest RKSV Minor uiteindelijk de tol betalen voor het continu tijdrekken. Een duel waarin de gasten tot tweemaal op voorsprong kwamen en waarin de thuisploeg door slordig spel moeite had om de wedstrijd onder controle te krijgen. Eindstand: 2-2.

De wedstrijd was pas vier minuten onderweg toen Minor door een kopbal van Danila Tsilyk uit een hoekschop de leiding nam. Daarmee werd Jorg van Deursen, die verder een zeer verdienstelijk competitiedebuut kende als vervanger van de geblesseerde Peter Strijbosch, al vroeg geklopt.

Hoekschop
Een vervelend begin van de wedstrijd voor de thuisploeg, maar een schot op de lat van Gert Swinkels was wel meteen de opmaak naar een sterkere fase. Niet veel later kreeg spits Stefan van der Werf een goede kop-kans uit een hoekschop, maar zijn inzet ging vlak over het doel.

De derde kans werd wel benut. Een prachtige aanval die begon bij Luuk Veeneman kwam via Stefan bij de diepgaande Van der Steijn terecht. Hij zag de keeper op zich af komen en besloot de bal breed te leggen op de instormende Thijs Matheij die wel raad wist met deze mogelijkheid, 1-1.

Slordig en onrustig
Deurne bleef in die fase de bovenliggende partij maar in de laatste tien minuten van de eerste helft draaide dat spelbeeld. Het werd slordig en onrustig en in een omschakelmoment kreeg Minor een goede mogelijkheid maar deze werd sterk gepareerd door de goed uitkomende Van Deursen.

Vlak voor rust scoorden de Limburgers alsnog. Een vrije trap werd laag voor het doel gegeven en hobbelde voor het doel naar de tweede paal. Alleen Tsylik reageerde attent en maakte zo zijn tweede doelpunt van de middag. Dennis Groen was met een prachtig schot op de lat nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Limburgers gingen met een voorsprong de rust in.

Debuut Vosselman
Willem van der Meer bleef na de rust geblesseerd in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Thijs Vosselman, eerder deze maand 17 jaar geworden, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Aan beide kanten was er weinig rust aan de bal en met name de thuisploeg deed zichzelf hiermee wat te kort. De vrijgekomen ruimtes werden moeilijk benut waardoor het ook niet mogelijk was om de wedstrijd te controleren.

Daardoor waren er kansen aan beide kanten. Zo bracht Jorg van Deursen op een prachtige manier redding op een afstandsschot van aanvoerder Swen Cornelissen en aan de andere kant hadden Stefan van der Werf, Gert Swinkels en de ingevallen Rens Joosten mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. De grootste kans tot dat moment was echter voor Minor, maar zij verzuimde zelf om het verlossende derde doelpunt te maken. Daardoor bleef SV Deurne in de wedstrijd en werd er tot het allerlaatste moment gestreden voor een punt.

Tijdrekken
Daar waar Minor met het vele tijdrekken probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen, kwamen zij hierdoor zelf bedrogen uit. De goed leidende scheidsrechter Verhaag attendeerde meermaals dat alle tijd bijgetrokken zou worden en hij hield zijn woord. Mede daardoor lukte het Deurne om in de 99ste minuut de belangrijke 2-2 te scoren.

Een verre voorzet werd door Stefan goed verlengd en kwam in het strafschopgebied voor de diepgaande Finn. Die schoot de bal beheerst tegen de touwen en werd bedolven onder zijn blije en opgeluchte ploeggenoten. Daarmee toonde Finn van der Steijn zijn waarde voor de ploeg. In een vrij onopvallend wedstrijd tekende hij hiermee wel voor een assist en een doelpunt.

Strijdlust
Door het mindere veldspel en de ongelukkige tegendoelpunten op vervelende momenten mag Deurne tevreden zijn met één punt. Er is in elk geval voldoende strijdlust bij het zeer jonge elftal, met in de eindfase maar liefst zeven spelers van 20 jaar en jonger. Een mooie basis voor de laatste twee wedstrijden van kalenderjaar 2023. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen SV Valkenswaard van volgende week.