6.5 C
maandag 29 april 2024
Home- ZeilbergZSV houdt punt over aan reis naar Reusel (1-1)

ZSV houdt punt over aan reis naar Reusel (1-1)

Na de winst van vorige week stond ZSV ook na het duel met Reusel Sport niet met lege handen. Een puntendeling leverde één punt op. Het zou wel heel makkelijk zijn om doelman Leon Thijs daar de schuld van te geven. Ja, het was een blunder, die tegengoal, maar nee, hij voorkwam met een aantal ongelooflijke reddingen ook een nederlaag. Zoals eigenlijk altijd was het een collectief behaald punt. Eindstand: 1-1.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De partij was nog geen tien minuten bezig toen duidelijk werd hoe de scheidsrechter deze wedstrijd beleefde. Een duidelijke overtreding op Koen Kuunders in het strafschopgebied werd niet bestraft. Sterker nog, de leidsman gaf met zijn handen aan dat ‘de bal’ gespeeld werd. Bij deze scheidsrechterlijke dwaling zou het niet blijven.

Vrije trap
Na bijna een half uur spelen, kreeg Luc Matheij een directe vrije trap te nemen op zo’n vijfentwintig meter afstand van de goal. Hij stuurde de bal naar de kruising, maar de Reuselse goalie tikte ‘m nog net weg. Het werd er niet beter op met het fluiten van de scheidsrechter. Met twee man sterk aan een speler gaan hangen, werd met een resoluut armgebaar vergoelijkt.

Tien minuten voor rust had de thuisploeg reden te klagen. Een makkelijke duikeling wel bestraft met een strafschop. Koen Kuunders ramde de bal keurig onder de lat: 0-1! Het lijkt flauw te worden, maar opnieuw schutterde de scheidsrechter. Een mislukt schot van een Reuselse aanvaller werd door een ploeggenoot nog getoucheerd, waarbij geen ZSV’er in de buurt was. De scheidsrechter wees naar de cornervlag! Uit de onterecht gegeven hoekschop volgde een situatie waarbij Leon Thijs zijn uiterste kunnen moet tonen om een doelpunt te voorkomen.

Wegtrappen
Voor rust was er nog een overtreding waarvoor geel gegeven had moeten worden, maar er volgde alleen een fluitsignaal. Vervolgens werd het wegtrappen van de bal wel met geel bestraft voor een speler van de thuisploeg. In de 46ste minuut zeilde een vrije trap van Luc Matheij maar rakelings over het doel. De rust werd bereikt met de stand 0-1!

In de tweede helft ging de scheidsrechter vrolijk verder met het stapelen van fouten. Tim van der Steijn speelde duidelijk de bal, maar kreeg daar toch een gele kaart voor. Tien minuten na rust, was er geel voor Rick Leenders, die zijn tegenstander aan de schouder terugtrok. Terecht dus, deze keer!

Eén op één
Na ruim een uur kwam Stan van Helmond voor Tim van der Steijn. De thuisploeg was achterin één op één gaan spelen en met de snelheid van Van Helmond hoopte coach Vullings de ruimte die geboden werd goed te benutten. Na zeventig minuten kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen. Steef Vosters schoot de bal rechts langs de muur en Leon Thijs dacht er zijn vuisten tegenaan te zetten. Hij schampte de bal alleen maar: 1-1.

Met nog een vijftien minuten op de klok verving Thijs Meulendijks de aangeslagen Luc Matheij. Het laatste kwartier kwam het spel helemaal open te liggen. Twee ploegen gingen vol voor de drie punten en dat maakte het allemaal nog leuker. Met nog vijf minuten te gaan leek een verrassend schot in de linkerbenedenhoek te verdwijnen, maar met een schitterende reactie maakt Leon Thijs er een hoekschop van.

Schermutselingen
In de slotfase pakten Mathieu van de Mortel en zijn tegenstander ieder nog geel, na wat schermutselingen samen. En daarmee was het gedaan. Een puntendeling in de laatste uitwedstrijd voor de winterstop voor ZSV.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma, omdat de geelzwarten de laatste speelronde voor Kerstmis vrij zijn. Dan komt nummer twee, De Valk op bezoek in Zeilberg. Die geelzwarten wisten afgelopen weekend thuis met 1-0 te winnen van het NWC van Mario Verlijsdonk.