8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneEerste prijs met lof voor Koninklijke Harmonie Deurne bij muziekconcours in Veldhoven

Eerste prijs met lof voor Koninklijke Harmonie Deurne bij muziekconcours in Veldhoven

De Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) heeft zaterdag in Theater de Schalm in Veldhoven bij het muziekconcours van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen de eerste prijs met lof behaald. Een vakjury beoordeelde afgelopen weekend de muzikale prestaties van zestien orkesten uit heel Nederland en gaf de Deurnese muzikanten maar liefst 93,58 punten.

“Het was flink aanpoten de afgelopen maanden samen, maar de muzikale winst smaakt bijzonder zoet en goed. Bijna 94 punten, een resultaat dat onze stoutste verwachtingen overtreft. Trots op een fantastische club mensen”, zegt KHD-lid Jerom Coppus na afloop van het optreden in Veldhoven.

Eerste divisie
Hiermee heeft de Koninklijke Harmonie Deurne onder muzikale leiding van dirigent Martien Maas  dubbel en dwars bewezen het waard te zijn om te mogen spelen in de eerste divisie van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO). De juryleden gaven de Deurnese muzikanten volgens het KNMO-reglement 94,17 punten voor het eerste onderdeel en 93,00 punten voor het tweede onderdeel. Dat leverde voor de KHD een eindscore van 93,58 punten op.

Tournee
In aanloop naar het concours van afgelopen weekend heeft de Koninklijke Harmonie Deurne naast hun gebruikelijke repetities ook een kleine tournee met meerdere optredens gemaakt om te oefenen. “Je kunt elke week repeteren, maar optreden voor publiek in verschillende zalen is een zeer wezenlijk onderdeel van de concoursvoorbereiding”, zegt voorzitter Piet Aarts.

De werken die door de KHD bij het concertconcours in Veldhoven werden gespeeld, zijn dezelfde als die ze tijdens hun oefentournee brachten: David of the White Rock van Philip Sparke, Tales and legends van Etienne Crausaz en El gardín de Hera van José Suner Oriola.

Foto: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen