8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- LiesselRoland van den Berkmortel nieuwe koning Sint Hubertus Gilde Liessel

Roland van den Berkmortel nieuwe koning Sint Hubertus Gilde Liessel

Met het 256ste schot is Roland van den Berkmortel maandagochtend de nieuwe koning van het Sint Hubertus Gilde in Liessel geworden. Op het gildeterrein aan de Tramweg vond traditiegetrouw tijdens Liessel kermis het koningsschieten plaats. Onder toeziend oog van vele belangstellenden kwam de vogel na een spannende strijd naar beneden.

Maandagavond is er om 19.00 uur een receptie bij de Marmabar in Liessel, waarbij de nieuwe koning kan worden gefeliciteerd. Van den Berkmortel volgt met zijn schot Jan Verberne op als koning bij het Liesselse gilde. Na de officiële plichtplegingen voor de inauguratie van de nieuwe koning, werden volgens eeuwenoud gebruik diverse gilde-attributen, zoals het gildevaandel en de gildetrom per opbod verpacht voor een periode van vier jaar.

29 erebogen
Roland van den Berkmortel wordt komende dagen samen met zijn koningin Patricia gehuldigd. Voor het nieuwe koningspaar staan maar liefst 29 erebogen klaar in de dorpskern en het buitengebied van Liessel, die gemaakt zijn door de bewoners van de betreffende buurt of straat waar de boog staat. De erebogen worden door de nieuwe gildekoning op dinsdag en woensdag bezocht.

Voor wie de bogen ook wil bekijken, is er tot het eerste weekend van september ook een route voor wandelaars en fietsers, die langs de rijkelijk versierde bogen leidt. Deze is te downloaden via www.sint-hubertusgilde.nl. De route start en eindigt bij de Marmabar aan de Hoofdstraat 81 in Liessel.

Foto: Sint Hubertus Gilde

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen