18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- Deurne Eerste dag voor Griendtsveense leerlingen en leraren in ‘eigen’ basisschool De...

[VIDEO] Eerste dag voor Griendtsveense leerlingen en leraren in ‘eigen’ basisschool De Driehoek

Het begin van het nieuwe schooljaar is in Griendtsveen dit keer extra bijzonder, want het is ook de eerste schooldag dat de basisschool onder het bestuur staat van SPO Griendtsveen. Afgelopen jaar leek het verdwijnen van de school onafwendbaar omdat Scholenkoepel Dynamiek er geen brood meer in zag, maar ouders van de leerlingen hebben er met de eigen stichting voor gezorgd dat de school kan blijven bestaan in het dorp.

Maandagochtend werd om 08.30 uur een feestelijke opening gehouden. Met het doorknippen van een lint om de voordeur van het schoolgebouw, werd een nieuw tijdperk ingeluid en het startsein gegeven van de feestelijke openingsweek voor de 40 kinderen, het onderwijsteam en de ouders. Ook veel dorpsbewoners kwamen een kijkje nemen tijdens de eerste dag van het nieuwe schooljaar in Griendtsveen.

Bijzonder
Onderwijzer Robert van Veghel sprak alle aanwezigen toe: “Welkom op deze gewone en tegelijkertijd heel bijzondere eerste schooldag. Gewoon, omdat na de grote vakantie gewoon het volgende schooljaar begint, dat is altijd zo. Bijzonder, omdat het niet veel had gescheeld, dat we nu allemaal ergens anders hadden gestaan. En niet bij dit prachtige kleine schooltje in jullie eigen dorpje Griendtsveen.”

Bijzonder noemde Van Veghel ook de betrokkenheid van de ouders en andere personen, die het is gelukt om de school te laten voortbestaan. Voor de opening hebben ouders en grootouders afgelopen week ook nog hard gepoetst en gewerkt in de tuin, om er voor te zorgen dat alles er netjes bij lag.

Openingsweek
De school heeft tijdens de openingsweek een feestelijk programma samengesteld voor de leerlingen. Op dinsdag komt de bekende Nederlandse kinderboekenschrijver Jaqcues Vriens op bezoek bij De Driehoek. Verder wordt er op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur een sponsorloop rondom het speeltuintje gehouden. De opbrengst zal naar nieuwe Chromebooks voor de school gaan. Ook komt er een blijvend kunstwerk in de vorm van een muurschildering.

Lees ook:

Foto: still Gérard van Ham

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen