12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneRommelmarkt Scouting Deurne geeft organisatie jaarlijks welkome financiële aanvulling

Rommelmarkt Scouting Deurne geeft organisatie jaarlijks welkome financiële aanvulling

Bij Scouting Deurne zijn de leden deze week al druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse rommelmarkt. Op tweede pinksterdag worden bij Scoutcentrum De Muggenhof in Deurne weer allerlei tweedehandse spullen aangeboden, zoals speelgoed, elektrische apparaten, kleding, aardewerk, glaswerk, servies en boeken. Het is de 42ste keer dat de scouting deze rommelmarkt houdt. 

Komend weekend worden van 17 mei tot en met 19 mei bruikbare spullen door de scoutingleden opgehaald en gesorteerd. Vervolgens worden op maandag 20 mei de ingezamelde artikelen tentoongesteld en te koop aangeboden tijdens de rommelmarkt bij het clubgebouw. Ook worden daar de mooiste spullen per opbod verkocht.

Financiële injectie
Voor de markt zijn op dit moment al verschillende vrijwilligers en oudste jeugdleden bezig met het opbouwen van de marktkramen en het in orde maken van het terrein. 
Het evenement is voor Scouting Deurne een goede manier om de organisatie jaarlijks een financiële injectie te geven. “De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan alle groepen van Scouting Deurne. Zo kunnen we de bijdrage voor kampen en weekenden laag houden voor onze leden”, zegt de de vereniging.

Huis-aan-huisfolder
Op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei komen de scoutingleden spullen aan huis ophalen in verschillende Deurnese wijken. Aangeboden artikelen kunnen mensen die twee dagen aan de straat zetten. Door de huis-aan-huisfolder op de spullen te bevestigen, kun je voor de scouting duidelijk maken dat die spullen door hen mee kunnen worden genomen.

Op vrijdag wordt er opgehaald tussen 19.00 uur en 21.30 uur in de volgende wijken:
Vlier-Noord, Vlier-Zuid, Houtenhoek, Vennen, Helleman en een deel van het Centrum (gebied tussen Visser, Helmondseweg, Zandbosweg en Houtenhoekweg)

Zaterdag haalt Scouting Deurne spullen op tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de volgende wijken: Heiakker, Walsberg, Provinciënwijk, Stationsbuurt en Koolhof, met uitzondering van het gebied tussen de Maassingel, Hagelkruisweg, Zeilbergsestraat en Deltasingel.

Je kunt vrijdag 17 mei of zaterdag 18 mei ook zelf spullen brengen naar Scoutcentrum De Muggenhof aan de Albert Schweizerstraat 38 in Deurne. Daar vindt op tweede pinksterdag ook de rommelmarkt plaats van 11.30 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 3 euro, kinderen onder begeleiding hebben gratis toegang.

Foto: Scouting Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen