21.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneRuim 1700 exemplaren verkocht van ‘Het Schetsboek van Deurne’

Ruim 1700 exemplaren verkocht van ‘Het Schetsboek van Deurne’

Het boek waarin de schetsen en verhalen van Henry van den Berkmortel uit Deurne zijn verzameld, is al meer dan 1700 keer verkocht. De laatste 200 exemplaren van ‘Het Schetsboek van Deurne’ zijn vanaf nu te koop bij VVV Deurne, Museum De Wieger en bij boekhandel Bruna op de Wolfsberg in Deurne.

Voor het boek maakte Van den Berkmortel 365 dagen lang dagelijks een schets in potlood, inkt of aquarel. “In 2019 heb ik elke dag een gebouw of evenement geschetst in het huidige Deurne. Daarnaast heb ik steeds een kort verhaaltje verteld over de geschiedenis van het pand en mijn persoonlijke relatie daarmee”, vertelt Henry.

Altijd schetsboekje op zak
Het maken van de zogenoemde ‘Urban Sketches’ deed hij al langer, ook nog tijdens zijn werkzame leven. Omdat hij door de drukke werkzaamheden in zijn bedrijf SPIEGEL Media niet toe kwam aan het vrije creatieve tekenwerk, zorgde hij ervoor dat hij altijd een schetsboekje op zak had. Op postkaartformaat maakte hij op die manier vele schetsen van de bebouwde wereld. Drie jaar geleden nam hij zich voor om een jaar lang elke dag een sketch te maken van iets in of om Deurne.

Boeiende verhalen
De liefde voor historie en het beschrijven daarvan, zorgde ervoor dat er een boek verscheen met de titel ‘Het schetsboek van Deurne’ waarin zijn schetsen en verhalen over de gemeente Deurne zijn verzameld. “Je vindt er naast een inleiding alle verhalen en tekeningen die ik dat jaar gemaakt heb. Achterin staat een index zodat je makkelijk op kunt zoeken wat je wilt zien. Wil je 385 pagina’s boeiende verhalen en tekeningen over Deurne en onze geschiedenis lezen en zien? Dan is dit wellicht een leuk presentje voor de Sint”, zegt Henry van den Berkmortel.

Aandacht voor de wereld
Ook nu nog tekent hij bijna elke dag op een plek waar hij fietst, wandelt of verblijft, zowel in binnen- als buitenland. De liefde voor het tekenen en schilderen en de aandacht voor de wereld waarin wij leven, is voor Van den Berkmortel een basis van zijn creatieve uitingen. Henry is begonnen als autodidact maar volgde ook een opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk in België.

Foto: Facebook Henry van den Berkmortel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen