17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneRuim dertig organisaties laten tijdens festival zien wat Deurne in huis heeft...

Ruim dertig organisaties laten tijdens festival zien wat Deurne in huis heeft op gezondheidsgebied

Meer dan dertig organisaties laten zaterdag 15 juni op verschillende plaatsen in het centrum zien wat er in Deurne allemaal te vinden is waarmee je gezond en gelukkig kan worden en blijven. Om 10.00 uur opent wethouder Riny van Rinsum het Kei Gezond Festival op de Markt in Deurne.

Er zijn bij het evenement vier verschillende zones met elk een bepaald thema. In de ontmoetingszone kun je zelf aan de slag tijdens een workshop zingen, line dancing of koken. Daarnaast kun je op zoek gaan naar iemand om leuke dingen mee te doen tijdens de ‘Maatje voor elkaar’-speeddates. In deze zone vind je ook verschillende organisaties zoals de KBO, Jongerenwerk, TEJO-Deurne, de BVG en de LEV-Deurne.

Als je tot rust wilt komen en je mentale gezondheid centraal wilt stellen, kan je terecht in de ontspanningszone. Hier kun je meedoen aan een workshop mindfulness of meditatie, maar kun je ook kennismaken met stoelmassage en koudetraining met een ijsbad voor je handen. Daarnaast zijn er verschillende muziekoptredens.

In de bewegingszone vind je alles over sport en spel en een sterk en fit lichaam. Hier kun je je uitleven bij de XXL games, de stormbaan, ski competitie, dansworkshops en een rondje maken op een Duofiets. Daarnaast geeft de internationaal bekende BMX-rijder Jeffrey Bignell om 13.00 uur een demonstratie op de Markt van de sport pumptrack. Verschillende rijders geven onder leiding van de ex-topsporter een show waarbij zij hun vaardigheden laten zien.

Voor wie nieuwsgierig is naar een meer gezonde leefstijl, gezonde voeding, lekker in je vel zitten, en (val)preventie, is er de gezondheidszone. Hier kun je een huidanalyse laten doen of één van de vele lezingen en workshops bijwonen die in Cultuurcentrum Deurne en het Huis voor de Samenleving plaatsvinden.

Meer informatie vind je op leefdeurne.nl. Komende week lees je op de website van DMG nog meer uitgebreide informatie over de vele lezingen en workshops die er plaatsvinden tijdens het festival.

Foto: Jeffrey Bignell

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen