23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- St. JozefparochieRuime overwinning op RKDSO als afsluiter voor SJVV

Ruime overwinning op RKDSO als afsluiter voor SJVV

Nadat vorige week de laatste kans op nacompetitie niet in leven kon worden gehouden, was de wedstrijd van maandag er één om des keizers baard. Zonder zelf goed te voetballen, werd tegenstander RKDSO vrij eenvoudig over de knie gelegd: het werd 4-0 voor de roodwitten.

Man van de wedstrijd werd Remco van den Akker, die zijn eindtotaal met een zuivere hattrick op wist te vijzelen naar 22 en daarmee topscorer lijkt te gaan worden bij zijn terugkeer op het oude nest.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Onder toeziend oog van een mooi aantal supporters werd het niet bepaald een spectaculair schouwspel. Alhoewel alle doelpunten er mochten zijn, kenmerkte de gehele wedstrijd zich door het vele balverlies aan beide kanten. Hierdoor vloog het spel van de ene naar de andere kant en daar wist SJVV met haar individuele klasse van te profiteren. Al na 4 minuten was het raak toen Daan Bouwmans knap wegdraaide bij zijn tegenstander en Remco van den Akker wegstuurde aan de linkerkant. Behendig als hij is, sneed hij voorlangs het zestienmetergebied in en liet de doelman kansloos door de bal in de verre hoek te prikken.

Kansen
SJVV bleef de bovenliggende partij in het creëren van kansen en het was weer Daan Bouwmans die uitstekend wegdraaide bij zijn tegenstander, maar uiteindelijk kon er niemand tegen zijn voorzet aanlopen. Job van Neerven kreeg daarna ook nog een goede kans, maar schoot met zijn mindere linkerbeen hard naast en de opkomende Nick Teeuwen schoot daarna na een rush net voorlangs.

Tussendoor had Remco van den Akker alweer zijn tweede van de middag gemaakt. Arno Keunen nam een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal en met een soort no-look pass wist hij van den Akker te bereiken. Ook deze keer had hij weinig moeite de keeper te verschalken. RKDSO had tot die tijd wel wat dreigende momenten, maar verder dan een schot dat over ging, kwam het uiteindelijk niet in de eerste helft.

Snoeihard
Hoogtepunt was de 3-0 net voor rust, toen van den Akker een afgevallen bal snoeihard in de rechterbovenhoek knalde. Een zuivere hattrick waar hij dus zijn topscorerstitel veilig mee lijkt te stellen.

De tweede helft kon bijna schriftelijk worden afgedaan, maar er vielen nog wel een aantal mooie momenten te noteren. Door de wegvloeiende krachten werden de ruimtes nog groter op het middenveld, waardoor het spel nog meer op neer golfde, maar werd het ook flink slordiger, waardoor kansen redelijk schaars werden. De ingevallen Casper Bax werd vlak na rust nog wel weggestuurd en legde de bal prima af op de mee opkomende Daan Bouwmans, maar hij liet het leer van zijn voet glijden. De bal kon wel worden ingehouden en terug worden gelegd op de voor Jochem Munsters ingevallen Maarten Vaasen, maar hij schoot hoog over.

De wedstrijd kabbelde wederom voort en SJVV mocht niet mopperen dat RKDSO de countermogelijkheden niet goed uitspeelde; centrale verdedigers Mark van den Akker en Bart Kuunders stonden hun mannetje ook in één-op-één- en zelfs ondertalsituaties en lieten merken wie er vandaag de baas was. Lars van Kuijlenburg kon op zijn beurt de achterlijn halen, maar de bal net niet bij een medespeler krijgen. Stan van de Berg kon ook nog minuten maken na een aantal wedstrijden toe te hebben moeten kijken vanwege een blessure, hij viel in voor de wederom uitstekend spelende

Opmerkelijke wissel
Bastiaan Vaasen op rechtsback en liet zien nog steeds over een behoorlijk energielevel te beschikken door meteen een aantal keer de diepte te zoeken. Bram van Rijsingen kwam in het veld voor de moegestreden Bouwmans, maar de opmerkelijkste wissel kwam op naam van de keepers. Het was Sven Janssen die zijn debuut mocht maken door Bodhi van Selow te vervangen als blijk van waardering voor het altijd klaar staan als reservedoelman. Een mooi gebaar van de staf.

In dit laatste kwartier die deze jongens nog konden maken, loste RKDSO het enige schot tussen de palen van deze wedstrijd, maar het was niet voldoende om Janssen in verlegenheid te brengen. Het slotakkoord was voor Jo19-spits Casper Bax. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd krijg hij de bal voor zijn voeten en plaatste de bal buiten bereik van de doelman in de verre hoek en maakte hiermee zijn allereerste goal in de hoofdmacht. De goed fluitende leidsman Verweij vond het niet meer nodig om af te trappen en blies direct voor het einde van de wedstrijd.

Hierdoor verzekerde SJVV zich van de vierde plek in de eindrangschikking. Een verbetering is ten opzichte van het vorige seizoen, maar wat helaas dus niets oplevert. Volgend jaar gaat de equipe van hoofdtrainer Maarten van Stiphout en assistent Paul Bruekers op zoek naar een nog hogere positie en daarvoor is de eerste aanwinst al binnen: Stijn Kuijpers komt SJVV versterken vanuit SV Deurne. Verder blijft de selectie vooralsnog intact en kan er dus verder gebouwd worden aan de ambitie om een terugkeer naar de gewilde vierde klasse te bewerkstelligen.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen