8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- DeurneSamenwerking Peelgemeenten bij aanpak criminaliteit blijkt succesvol

Samenwerking Peelgemeenten bij aanpak criminaliteit blijkt succesvol

De gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de zes Peelgemeenten blijkt succesvol. De inzet van het Peelland Interventie Team (PIT) leverde vorig jaar bij 29 controles op 73 locaties in totaal 390 overtredingen op. Dit blijkt uit de jaarrapportage Ondermijning Peelland 2020.

In Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren wordt door het PIT-team gecontroleerd op locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of dat ze niet voldoen aan bestuurlijke wet- en/of regelgeving. In 2020 zijn er onder meer 23 hennepkwekerijen opgerold, 45 aanhoudingen gedaan voor handel in harddrugs, 56 adresfraudes aan het licht gebracht, 56 milieuovertredingen geconstateerd en 24 brandgevaarlijke situaties aangetroffen.

Milieuregels
In Helmond lag de focus onder meer op de aanpak van de drugsproblematiek in de binnenstad en is er gestart om illegale praktijken op bedrijventerrein Hoogeind aan te pakken. In de vijf andere Peelgemeenten richten de controles zich onder andere op vergunningen en milieuregels maar ook op de huisvesting van arbeidsmigranten. Andere aandachtspunten in de aanpak van ondermijning zijn de aanpak van criminele familiestructuren en versterking van de maatschappelijke en bestuurlijke weerbaarheid.

Nauwe samenwerking
De zes gemeenten in Peelland werken daarbij nauw samen met de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, Politie, OM, Belastingdienst (binnen de wettelijke kaders), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Enexis, Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), woningcorporaties, bedrijventerreinen en zorg- en welzijnsinstellingen.

Anoniem melden
Sinds september 2020 ontvangen de gemeenten in Peelland rechtstreeks meldingen die bij Meld Misdaad Anoniem (M.) binnenkomen. Hierbij blijft de melder volledig anoniem bij het melden van verdachte situaties of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden. Melden kan bij M. op 0800 – 7000 en daarnaast ook bij de politie via 0900 88 44 of bij het PIT op 0492 – 58 73 09 of info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen