Bij de inval donderdagmiddag in een drugslab aan de Heitrak in Neerkant heeft de politie op het terrein duizenden liters drugs..." />
8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- NeerkantDuizenden liters drugsafval, gestolen auto’s en vuurwapen aangetroffen bij inval in Neerkant

Duizenden liters drugsafval, gestolen auto’s en vuurwapen aangetroffen bij inval in Neerkant

Bij de inval donderdagmiddag in een drugslab aan de Heitrak in Neerkant heeft de politie op het terrein duizenden liters drugsafval, verschillende gestolen auto’s en een automatische vuurwapen aangetroffen. In een schuur stond een werkend een amfetamine-lab dat door het LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) voorzichtig is gestopt waarna is begonnen met de ontmanteling van het lab.

Volgens de politie gaat het qua oppervlakte niet om een heel groot lab, maar er werden wel heel grote ketels van 1600 liter gebruikt om de amfetamine te produceren. Op het rommelige terrein troffen agenten andere schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. Ook werd een gestolen camper aangetroffen die waarschijnlijk werd gebruikt als slaapplaats. In deze camper is het automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein ook nog twee andere gestolen auto´s.

Bij de inval heeft het arrestatieteam in de schuur drie mannen (35, 42 en 47 jaar oud) aangehouden die aan het werk waren in het amfetamine-lab. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Later werd op het terrein nog een 65 jarige man aangehouden. De verdachten worden vandaag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen