14.1 C
Deurne
donderdag 21 september 2023
Home- DeurneScholen IVO-Deurne schrappen lessen vanwege storm Eunice

Scholen IVO-Deurne schrappen lessen vanwege storm Eunice

De vier deelscholen van IVO-Deurne schrappen vrijdagmiddag alles lessen na het vierde lesuur. In verband met de storm Eunice mogen de leerlingen van het Sprongcollege, Hub van Doornecollege, Peellandcollege en Alfrinkcollege eerder naar huis.

“Vanwege de aangekondigde storm vandaag, hebben we besloten de lessen na het vierde lesuur uit te laten vallen. Zo bieden we alle leerlingen de mogelijkheid veilig naar huis te gaan”, geeft de leiding van de Deurnese middelbare scholen aan.

Code oranje
Het is in de ochtend op vrijdag nog vrij rustig weer maar het KNMI voorspelt dat vanaf 14.00 uur een harde wind wordt verwacht. Daarom geldt er vanaf dat moment code oranje voor heel Nederland, behalve de Limburg. Er rijden vanaf 14.00 uur uit voorzorg ook geen treinen meer. Aan de kust wordt vandaag tot windkracht 10 verwacht, in de regio Deurne zal de windkracht maximaal oplopen tot kracht 6 maar er kunnen wel plaatselijk hevige rukwinden voor komen.

Onveilig
Bij IVO-Deurne zijn deze maatregelen aanleiding om een aangepast lesrooster in te zetten: “We nemen graag het zekere voor het onzekere. Als de storm op tijd opkomt, kan fietsen onveilig zijn. Daarnaast zijn er leerlingen die met het OV komen en de NS heeft aangekondigd de diensten vroeger te staken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen