13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneSchrijver Erik Vink eerste gast in nieuwe bibliotheek Deurne

Schrijver Erik Vink eerste gast in nieuwe bibliotheek Deurne

Naast boeken lenen, kun je in de nieuwe bibliotheek in Deurne vanaf 4 september ook verschillende lezingen en optredens bijwonen. Eerst gast die de bieb in het Huis voor de Samenleving ontvangt, is de Deurnese schrijver en journalist Erik Vink.

Hij vertelt dinsdag 5 september van 19.30 tot 21.00 uur over zijn werk en zal ook enkele teksten voordragen. Gonnie Feddema zorgt tijdens de avond voor de muzikale begeleiding.

Bio Vink
Vink groeide op aan de Markt boven het bioscooptheater Bio Vink van zijn ouders en studeerde in 1973 af aan de School voor de Journalistiek. Hij schreef onder meer voor het Eindhovens Dagblad en maakte hiervoor talloze reizen naar het buitenland. In de veelgelezen roman ‘Het Dorp’, zette hij zijn ervaringen in een oorlogsgebied af tegen zijn jeugd in het vredige Deurne. De geschiedenis van het dorp bracht hij recent ook tot leven in zijn teksten voor het ‘Tapijt van Deurne’.

De Deurnenaar won zowel de Literatuurprijs Helmond als de Raadselige Roos van het Literair Café Venray. Als toneelschrijver brak hij door met ‘Anna’ en ‘Babylon’. Grote theaterproducties op locatie, die duizenden bezoekers trokken. Daarna volgden nog tien succesvolle stukken, waaronder twee musicals.

‘Tranen van Smaragd’
In opdracht van het Helmondse Knippenbergcollege schreef hij ook ‘Tranen van Smaragd’, een musical over de Indische en Molukse Helmonders, die volgend jaar te zien zal zijn in Het Speelhuis. Daarnaast schreef hij recent ‘Duivelskwartier’, een spektakelstuk over de Brabantse heksenvervolging. Door de coronapandemie moest de uitvoerende toneelvereniging De Speledonckers de repetities stilleggen, waardoor de uitvoering van het stuk tot nu toe nog niet heeft kunnen plaatsvinden.

De lezing vindt plaats op dinsdag 5 september van 19.30 tot 21.00 uur in de nieuwe bibliotheek in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Deurne. De entreekosten voor deze lezing zijn 2,50 euro, inclusief een consumptie.

Bekijk hieronder een videoreportage van DMG over de geschiedenis van bioscooptheater Bio Vink, waarbij Erik Vink wordt geïnterviewd.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen