9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneSessie X laat opnieuw muzikale talenten stralen op het podium in Deurne

Sessie X laat opnieuw muzikale talenten stralen op het podium in Deurne

Bij Sessie X in Deurne staat het podium om de twee maanden vol met muzikale talenten uit alle windstreken en van allerlei pluimage. Zondag kwamen in ’t Hofke van Marijke weer veel verschillende muziekstijlen samen in het programma, waarbij volgens organisator Piet Smulders passie en enthousiasme belangrijker zijn dan het niveau.

Dat zit bij de jonge gitarist Tren Pouwels aan alle kanten wel goed. Hij liet zien en horen aan het publiek wat hij in huis heeft op de snaren. “Jong, maar zeer ervaren”, zegt Smulders. “Tren trad al vaker succesvol op bij Sessie X. Binnenkort speelt hij ook bij het afscheid van de Golden Earring!”

Eigen nummer
Andere jonge talenten die zondag het podium betraden, zijn Lisa Joosten en The All Inclusive. Lisa heeft op haar jonge leeftijd al een eigen nummer gecomponeerd en bracht dit ten gehore op de piano. Daarnaast zong ze samen met haar vriendinnen Layla Limberger en Anne van de Wouw, die haar ook begeleidt op gitaar. “Opkomend talent waar we zeker meer van gaan horen”, concludeert Piet Smulders.

Kippenvel
Verder speelden bij deze editie van Sessie X het duo Mandy en Roger de Beer. “Mandy heeft een prachtige stem en zingt terwijl haar vader Roger haar vakkundig begeleidt op gitaar. We hopen haar vaker op het podium te mogen bewonderen”, zegt Smulders enthousiast. Karin van Megen is volgens hem ook een graag geziene gast bij Sessie X: “Karin zingt allerlei popnummers en op zo’n manier dat je wel kippenvel moet krijgen.”

Begeleiding
Piet Smulders wil de optredens zo laagdrempelig mogelijk houden voor zowel het publiek als de artiesten die optreden: “Wij willen dat mensen uit hun schulp komen en ze daar ook bij helpen. Hoeveel personen staan er niet geweldig te zingen in de badkamer en willen daar iets mee, maar durven niet? Wij bieden mogelijkheden voor muzikanten die wat terughoudend zijn. We geven ze de juiste begeleiding, waarmee ze over die drempel durven te stappen en daarna zo blij zijn dat ze de stap hebben durven te nemen.”

Muzikanten, dansers en andere kunstenaars die een podium zoeken en willen meedoen bij Sessie X, kunnen contact opnemen met Piet Smulders via 06-12215459 of door een email te sturen naar pietsmulders@msn.com.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen