22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneNieuwe Deurnese zwembad in St. Jozefparochie naar verwachting vanaf eind 2028 open

Nieuwe Deurnese zwembad in St. Jozefparochie naar verwachting vanaf eind 2028 open

De gemeenteraad heeft dinsdagavond akkoord gegeven voor de locatie van een nieuw zwembad aan de Vloeieindseweg/Beukenstraat/Knoflookpad. Er werd ingestemd met de plek omdat daar genoeg ruimte is voor de bouw van het zwembad met twee baden, parkeergelegenheid en het aanleggen van een energievoorziening.

De verwachting is dat de eerste baantjes vanaf eind 2028 kunnen worden gezwommen in het nieuwe bad. De Wiemel aan de Molenstraat blijft open totdat de nieuwbouw in de Sint Jozefparochie klaar is.

Turnhal
Naast het zwembad moet er op de nieuwe locatie ook ruimte voor andere maatschappelijke voorzieningen komen. In de plannen wordt ook gekeken of er plaats is voor de nieuwe turnhal van KDO. Voorzitter Leo Cuijpers van de gymnastiek- en turnvereniging ziet die mogelijkheid wel zitten: “Wij zijn al een paar jaar op zoek naar een definitief onderkomen voor onze club. Het plan hebben we al klaar liggen, we hebben alleen grond nodig. Deze plek dichtbij de atletiekbaan, SJVV en het scholenvierkant leent zich er goed voor en zorgt er ook voor dat combinaties met andere organisaties mogelijk zijn.”

Om de plannen voor het nieuwe zwembad te verwezenlijken moet de gemeente de grond tussen de Vloeieindseweg, Beukenstraat en het Knoflookpad nog wel gaan aankopen. De gemeente heeft daarom het voorkeursrecht gevestigd op deze percelen. Dat betekent dat als eigenaren van deze stukken grond het willen verkopen, zij dit eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Hiermee voorkomt de gemeente dat de prijs opgedreven wordt. De overleggen om het perceel te verkrijgen, vinden nog dit jaar plaats.

Bereikbaarheid
Hoewel de plaats van het nieuwe zwembad nu wel definitief is, geldt dat nog niet voor hoe de nieuwe voorziening precies op het terrein wordt geplaatst. “Bereikbaarheid en toegankelijkheid van het perceel zijn belangrijke uitgangspunten. Het zwembad moet goed bereikbaar zijn voor iedereen en minimale hinder opleveren voor de omgeving”, zegt de gemeente. Ook moet er aandacht worden besteed aan het verkeer, een goede balans voor de planten en dieren in het gebied en de energieaansluiting.

Dit jaar gaat de gemeente werken het verwerven van de locatie en het omgevingsplan. “In 2025 zijn het ontwerp en de voorbereidingen voor de bouw gereed. Zonder oponthoud of wijzigingen in de planning, opent het nieuwe zwembad eind 2028 haar deuren”, aldus de gemeente.

Lees ook: Gemeente wil nieuw Deurnes zwembad aan Vloeieindseweg in St. Jozefparochie

Foto: Pexels/Google

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen