11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneSemibungalows in plaats van huurhuizen in Rijtse Vennen

Semibungalows in plaats van huurhuizen in Rijtse Vennen

Bewoners van de wijk Rijtse Vennen krijgen hun zin: er gaat een streep door de plannen voor tien huurhuizen. Aan het Heideven moeten nu zes semibungalows komen, zo is het plan.

Bewoners konden afgelopen dinsdagavond hun mening geven over de nieuwe invulling van BurgtBouw voor het gebied. “We hebben heel positieve reacties gekregen”, vertelt directeur David Swinkels van het bouwbedrijf.

Jarenlang juridisch getouwtrek
Daarmee lijkt er een einde te komen aan jarenlang juridisch getouwtrek. De gemeente Deurne verleende in oktober 2017 een bouwvergunning aan BurgtBouw. Maar omwonenden maakten direct bezwaar en stapten naar de rechter.

De aannemer wilde ondanks de op dat moment lopende rechtszaak tegen de komst van de huurwoningen beginnen met de werkzaamheden en stapte naar de Raad van State vanwege een ‘spoedeisend belang’. BurgtBouw verklaarde dat de plannen onaanvaardbare vertraging op zouden lopen en de financiële uitvoerbaarheid daardoor onder druk zou komen te staan. De Raad van State wees dat verzoek af.

Eind 2023 klaar
Nu de buurt wel positief tegenover de nieuwe plannen van de semibungalows staat, gaat BurgtBouw een bouwaanvraag bij de gemeente indienen. “We hopen dan in het voorjaar te kunnen starten met bouwen. Eind 2023 moeten de woningen klaar zijn.”

In verkoop
Als alles volgens planning verloopt, verwacht Swinkels dat de woningen in februari 2023 in de verkoop gaan. “Er komt later ook een speciale website voor dit project in de lucht. Mensen die nu al interesse hebben, kunnen zich melden bij Van Santvoort Makelaars.”

Lees ook: Bouw van 10 huizen aan Heideven Deurne mag niet starten van Raad van State

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen