8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneSessie X in Deurne biedt voor twintigste keer podium aan nieuw talent

Sessie X in Deurne biedt voor twintigste keer podium aan nieuw talent

Inmiddels is het al de twintigste keer dat Sessie X in Deurne nieuwe talenten, maar ook regelmatig ervaren muzikanten een podium biedt. Zondag 10 december laten in gemeenschapshuis het Hofke van Marijke weer verschillende artiesten en bands hun kunsten zien en horen.

Organisator Piet Smulders heeft na negentien sessies nog steeds geen moeite om de evenementen volgeboekt te krijgen: “Er loopt zoveel talent rond, daar kunnen we nog jaren mee vooruit. Bovendien zijn er bands bij die het zo leuk vinden, dat ze vragen of ze op een later moment nog eens terug mogen komen.”

Kippenvel
Bij editie 20 van Sessie X kan het publiek onder meer kennismaken maken met de jonge rock band Middle Green. De band uit Nederweert trad al eens eerder op bij Sessie X en brengt ook een eigen nummer. Verder treedt zangeres Danique op. “Ze heeft een prachtige stem, waarbij je zeker kippenvel krijgt. Je bent gewaarschuwd”, zegt Smulders. Veerle en Noor brengen zondag zelf geschreven nummers met een dieperliggende achtergrond. “Ook deze dames gaan je raken met hun liedjes”, verzekert Piet Smulders.

Een andere zangeres die eerder van de partij was, is Jo Thijssen. Verder zingt Dirk den Hollander enkele nummers, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Ook over het Moonglow Jazz Trio is organisator Smulders enthousiast: “Ze brengen goed in het oor liggende jazzmuziek. Zij geven ook beginnende zangeressen en zangers de kans om eens te proeven aan live met een band mee te zingen. Voor velen een geweldige ervaring.”

Verder verrast kunstenaar en artistiek entertainer Zone2020 zondag het publiek in het Hofke van Marijke met zijn specialiteiten en treden The Neutotics op. Een band met leden afkomstig zijn uit de GGZ-wereld, waar ook Piet Smulders bij werkzaam is geweest. Dat is ook de plek waar hij het idee voor Sessie X heeft gekregen: “Je komt daar in contact met veel heel verschillende mensen, maar daarmee werd alleen gepraat over wat iemand mankeerde of over wat iemand niet kan. Toen ik juist met zowel patiënten als medewerkers ging praten over wat ze wel kunnen, kwamen daar ineens geweldige muzikale talenten bovendrijven.”

Sessie X – editie 20 vindt plaats op zondag 10 december van 14.00 tot 18.00 uur in het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne, maar voor de volgende sessie heeft Smulders ook al twee bands klaarstaan: “Dat zijn twee geweldige talentvolle bands die Deurne gaan wakker schudden.”

Bij deze speciale editie die voor de gelegenheid wordt gehouden in Muziekcafé Tam Tam op vrijdag 22 december speelt onder meer Eastbound. “Een jonge band met voornamelijk leerlingen van het Willibrord gymnasium uit Deurne. Zijn al vaker bij Sessie X geweest met hun stevige Rock en Blues muziek”, vertelt Piet Smulders. De tweede band die tijdens de avond optreedt is The Noyade uit de regio Eindhoven. Als zij spelen, gaat het dak er af volgens Smulders: “Lekker ruige Metal muziek op zijn best. Dit wil je niet missen!”

De speciale 21ste editie vindt plaats op 22 december om 20.00 uur in Muziekcafé Tam Tam aan de Molenstraat 13 in Deurne. De deuren gaan open om 19.00 uur.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen