5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneSinterklaas verschijnt in Deurne en Zeilberg

Sinterklaas verschijnt in Deurne en Zeilberg

Sinterklaas – alias Goedheiligman, Sint Nicolaas en bisschop van Mira – is op miraculeuze wijze op luttele momenten achter elkaar verschenen in Deurne en Zeilberg. Op de Markt in Deurne was een feestprogramma georganiseerd, waar álle kinderen werden verblijd met zijn komst. Eventjes later was hij ook in Zeilberg. 

De organisatie van de intocht van Sinterklaas op de Markt was nu in 2018 voor het allereerst in handen van de nieuwe “Stichting Sinterklaas in Deurne”. De stichting is opgezet vanuit de Deurnese Watervrienden: de zwemvereniging organiseert al ruim 45 jaar de intocht van Sinterklaas in Deurne. Fotograaf Hein van Bakel maakte voor het Weekblad voor Deurne een prachtige foto-impressie van de de Sint en de Zwarte Pieten op de Markt.

Zeilberg nu ook bezocht
De Sint ging ook het Zeilbergs huisje niet voorbij. Vanaf de molen Marie-Antoinette ging hij onder begeleiding van harmonie Excelsior naar SCC Den Draai met aansluitend een feestelijke middag. De Zeilbergse kinderen lieten hun talent als zangers, goochelaars en moppentappers zien.

Neerkant, Helenaveen, Liessel en Vlierden week later
Omdat Sinterklaas niet overal tegelijk kan zijn, zijn de intochten in de gemeente Deurne verspreid over meerdere dagen. Fanfare Sint Willibrordus zorgt op zondag 25 november voor een muzikaal welkom in Neerkant. De festiviteiten beginnen daar om 14.00 uur. Helenaveen verwelkomt hem om 13.30 en om 14.00 is hij in Liessel. Ook Vlierden vereert hij met een bezoek.

Lees ook op DMG: “Intochten Sinterklaas in gemeente Deurne”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen