7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. JozefparochieSJVV buigt achterstand spectaculair om in overwinning op Bieslo (3-2)

SJVV buigt achterstand spectaculair om in overwinning op Bieslo (3-2)

Niemand die er afgelopen zondag nog een cent voor gaf, toen in de 84e minuut de 0-2 voor Bieslo viel. Toch lukte het SJVV om op spectaculaire wijze de wedstrijd helemaal om te draaien en met 3-2 te eindigen. Doelpuntenmakers waren Kuunders, Bouwmans en Vaassen.

Net als voorgaande weken waren er nogal wat persoonlijke problemen. Zes spelers konden door uiteenlopende redenen niet mee doen, waardoor Jo19-speler Casper Bax zijn basisdebuut mocht maken in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023. En het werd er één om voorlopig niet te vergeten.

Fel
SJVV begon fel aan de wedstrijd en kreeg via de kluts ook een aardige mogelijkheid voor Franssen, maar zijn inzet kon door de keeper worden gepareerd. Het was daarna vooral Bieslo wat de bal mocht hebben, maar tot een uitgespeelde kans leidde dat niet.

Hoe anders was dat aan de andere kant. Na een perfecte steekpass van Bouwmans mocht Remco van den Akker alleen op de keeper af. Hij omspeelde de doelman en waar iedereen dacht dat hij de bal in het lege doel schoof, rolde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant waren de gasten heel wat gelukkiger.

Blokkeren
Een diepe bal kon door Kuunders niet goed worden verwerkt en kwam bij de spits terecht. Wat meer naar de zijkant gedwongen door Mark van den Akker probeerde hij de bal af te leggen, maar in de poging die te blokkeren, raakte diezelfde Van den Akker de bal op een dusdanige wijze dat deze achter de kansloze Bodhi Van Selow het doel in rolde.

De gastheren gingen niet bij de pakken neer zitten en probeerde meteen de gelijkmaker te forceren. Die kans deed zich snel voor: Bouwmans kreeg de bal na uitverdedigen per toeval voor zijn voeten en kon vanaf eigen helft doorlopen tot aan het Limburgse doel. Oog in oog met de doelman faalde hij echter waardoor er 0-1 op het scorebord bleef staan.

Aanstormende spits
Even daarna kreeg ook Remco van den Akker ook nog een goede mogelijkheid na een pass van Kemps, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. Aan de andere kant moest Van Selow reddend optreden na balverlies op het middenveld. Hij verkleinde zijn doel goed voor de aanstormende spits, waardoor hij zijn inzet uit de bovenhoek kon ranselen. De echte kansen waren dus voor SJVV, maar de voorsprong halverwege was voor de groenwitten uit Beesel.

De tweede helft kon met recht rommelig worden genoemd. SJVV kreeg nog wel een opgelegde mogelijkheid nadat Remco van den Akker Bouwmans had weggestuurd, maar door niet direct te schieten duurde het iets te lang, waarna maar weer eens de Limburgse goalie in de weg lag.

Te onrustig
Daarna was SJVV niet in staat iets te forceren. Het probeerde uit alle macht, maar het was te onrustig en kon de bal niet in de ploeg houden. Bieslo wist hier eigenlijk ook niet van te profiteren en kon daar alleen wat gevaarlijke standaardsituaties tegenover zetten. Er gebeurde verder weinig en de wedstrijd leek dan ook dood te bloeden. Leek, want wat er in het laatste deel van de wedstrijd gebeurde, is eigenlijk met geen pen te beschrijven.

Hoewel dus SJVV eigenlijk de betere kansen kreeg over het geheel van de wedstrijd gezien, was het toch Bieslo dat uit het niets de voorsprong verdubbelde in de 84ste minuut: een indraaiende corner kon door niemand worden weggewerkt. Of de bal al over de lijn was voordat een SJVV-speler zelf de bal tegen het net werkte, is nog steeds punt van discussie, maar een eigen doelpunt kun je het ook niet noemen. Hoe dan ook stond het ineens 0-2 en de verslagenheid was op dat moment groot.

Stormram
Die verslagenheid werd snel daarna omgezet in gretigheid, zeker toen centrale verdediger Bart Kuunders mee naar voren werd gestuurd om nog voor een resultaat te zorgen. Het bleek een gouden zet om hem als stormram te gebruiken, nog geen 2 minuten na die corner liet hij de 1-2 optekenen: Keunen slingerde de bal van links het zestienmetergebied in en als een volleerde Luuk de Jong liet hij de bal op zijn hoofd vallen. De keeper, die al een klein stapje naar voren had gedaan, zag het leer over zich heen in het doel verdwijnen en plots was het geloof helemaal terug.

Natuurlijk bleef Kuunders voorin staan om nog meer oorlog te maken en amper was de aansluitingstreffer gemaakt of SJVV mocht opnieuw juichen. Mark van den Akker kwam met een lange bal van achteren uit waarbij de rechtsachter van Bieslo mis zat. Remco van den Akker en Daan Bouwmans hadden nu samen doortocht, maar het was Bouwmans die de keeper uit zag komen en de bal er fraai overheen mikte. Men had langs de kant sinds die corner nauwelijks met de ogen kunnen knipperen of het stond ineens 2-2.

Niets te gek
Dit voelde natuurlijk al als een kleine overwinning, maar na die gelijkmaker veranderde het plan niet. Kuunders bleef voorin omdat SJVV voelde dat het de overwinning alsnog voor het grijpen had. Ook Bieslo kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar een kans kreeg het eigenlijk niet. Dat was voor SJVV wel anders.

Bax kreeg nog een flinke kans om uit te halen maar raakte bal niet goed, de ingevallen Maarten Vaassen kreeg de bal daardoor voor zijn voeten, scoorde ook, maar stond buitenspel. Normaal gesproken zou iedereen hebben gedacht dat het de laatste kans van de wedstrijd zou zijn geweest, maar in deze slotfase was niets te gek.

Perfect aangespeeld
Zodoende kwam er nog één aanval uit de hoge hoed van SJVV, waarbij de eveneens ingevallen Goossens de bal in eerste instantie niet lekker mee kon geven op Remco van den Akker, inmiddels een dubbele mandekking genietende, maar die de bal wel in ploeg wist te houden. Hij liet de bal vallen op Kemps, die op zijn beurt de hoek in spurtende Juul Goossens weer kon bereiken.

Voordat iedereen doorhad dat er nog een serieuze kans aan ging komen voor SJVV, had Goossens al gezien waar de bal moest komen: op de penaltystip stond Vaassen geheel vrij. Hij werd perfect aangespeeld door Goossens en was nog zo helder om de bal aan te nemen en goed klaar te leggen. De hoek was voor het uitkiezen en hij faalde dan ook niet SJVV op voorsprong te zetten.

Houdini-act
De remontada was compleet, immense blijheid op het veld en langs de kant en ook aan het juichen van Vaassen kon je zien dat hij van pure vreugde niet precies wist hoe deze comeback, deze fabelachtige Houdini-act te vieren, maar het was toch echt waar. Uit de aftrap kwam Bieslo meteen met de lange bal, maar die werd door Van Selow uit de lucht geplukt. Eventueel had Bouwmans even daarna ook nog een penalty kunnen krijgen, maar de scheidsrechter vond het wel het welletjes en besloot het spektakelstuk te beëindigen.

Opgelucht, blij, maar vooral: trots. De roodwitten lieten het na de 0-2 niet lopen en bleven geloof houden. In bijna alle gevallen komt het zover niet, maar ditmaal lukte het SJVV toch om de 3 punten uit het vuur te slepen. De mannen van trainer Maarten van Stiphout en assistent Bruekers mogen nu even genieten van een kleine rustperiode. Op zondag 14 januari wordt er alweer een vervolg gegeven aan de competitie. Dan staat het inhaalduel tegen VVV’03 op het programma.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen