21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneWaterschap Aa en Maas neemt nog meer maatregelen vanwege kletsnat weer

Waterschap Aa en Maas neemt nog meer maatregelen vanwege kletsnat weer

Het is op dit moment in het werkgebied van waterschap Aa en Maas kletsnat en in de komende dagen wordt er nog meer regen verwacht. Daarom neemt het waterschap opnieuw extra maatregelen om eventuele wateroverlast zo veel mogelijk te voorkomen.

“We maken vier waterbergingsgebieden klaar om in te zetten als dat nodig blijkt te zijn. Onze collega’s houden de situatie scherp in de gaten”, meldt waterschap Aa en Maas vrijdagmiddag.

Hoogwatergolf
Met deze waterbergingsgebieden wordt tijdelijk hevige regenval opgevangen. Het gaat om drie gebieden rondom Helmond (waterberging Diesdonk, Bakelse Beemden en Groene Peelvallei) en één bij Veghel (Ham-Havelt).

“Door de waterbergingsgebieden in te zetten, vlakken we de hoogwatergolf af – veroorzaakt door de grote hoeveelheid regen – die door de Aa stroomt. Afhankelijk van de hoeveelheid regen en de afvoer in het gebied bepalen we of we de waterbergingsgebieden ook daadwerkelijk gaan inzetten”, aldus het waterschap. Op bijgaande afbeelding zijn deze gebieden oranje gearceerd.

Ondanks de grote hoeveelheid regen, kan het water uit onze regio tot nu toe op de Maas bij Den Bosch worden afgevoerd. “We blijven het water daar dus goed kwijt kunnen. Uiteraard houden we de Maas nauwlettend in de gaten. We hebben intensief contact met Rijkswaterstaat en betrokken gemeenten”, zegt waterschap Aa en Maas.

Foto: waterschap Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen