12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- St. JozefparochieSJVV-trainer Karlo Vullings overleden; ‘We verliezen een echte clubman’

SJVV-trainer Karlo Vullings overleden; ‘We verliezen een echte clubman’

Trainer van het eerste dameselftal van SJVV, Karlo Vullings is afgelopen weekend onverwacht overleden op 58-jarige leeftijd. De voetbalclub uit de St. Jozefparochie in Deurne verliest daarmee een gewaardeerde trainer, het boegbeeld van de veteranenafdeling en hun kartrekker in de clubkantine. Dames 1 van SJVV wist eind vorige maand nog onder leiding van Vullings de halve finale van de KNVB Beker te bereiken.

“Op de maandagochtend van 8 april, bereikte ons het trieste nieuws dat Karlo Vullings geheel plotseling is overleden”, meldt SJVV. “Elke week was hij vele uren te vinden op ons sportpark, zowel naast als op het veld, als in zijn geliefde kantine. Hij was degene die met een brede lach achter de bar in de kantine stond, ieder weekend en elke donderdagavond. Dit deed hij al vele jaren en daarbij had hij aandacht voor iedereen.”

Dames 1
Naast de begeleiding op het veld van het elftal van de veteranenafdeling, startte Karlo Vullings afgelopen jaar met veel enthousiasme zijn avontuur als dames 1-trainer. “Dit klikte erg goed met onze damesgroep”, aldus de voetbalclub. Vullings had aangegeven om ook volgend seizoen met al deze activiteiten door te willen gaan.

“Passie en strijd waren belangrijk voor hem, maar ook eerlijkheid en respect onderling was vanzelfsprekend. Het elftalgevoel creëren zowel tijdens als na de wedstrijd vond hij het allermooiste en daar haalde hij voldoening uit”, zegt het bestuur van SJVV. “Karlo was voor alles in. Vaak hoefde je hem maar te vragen en na even nadenken was het antwoord meestal ‘ja’. Vanwege zijn vele verdiensten en passie voor de club is hij tijdens de nieuwjaarsreceptie in 2020 uitgeroepen tot SJVV’er van het jaar 2019. Een titel die hij dubbel en dwars verdiende.”

Papier te kort
Voor wat Karlo allemaal in het verleden heeft gedaan voor SJVV komen de clubleden papier te kort. Hij begeleidde diverse jeugdteams, zowel jongens als meiden. Ook trainde hij heren-recreantenelftallen en selectieteams en was hij samen met Frans Kivits verantwoordelijk voor de succesvolle periode bij dames 1.

Daarnaast heeft hij zich ontelbare uren geheel vrijwillig ingezet bij allerlei hand en spandiensten voor SJVV. “Karlo is een clubman die we veel te vroeg moeten laten gaan”, zeggen bestuur en leden van de voetbalclub. Komende zaterdag wordt afscheid genomen van Karlo Vullings. “We wensen zijn kinderen en familie heel veel sterkte bij dit verlies en we gaan hem zaterdag een waardig afscheid geven”, aldus het bestuur van SJVV.

Foto: SJVV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen