9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- St. JozefparochieSJVV wint matte derby tegen Olympia Boys (2-1)

SJVV wint matte derby tegen Olympia Boys (2-1)

Het was een enigszins matte derby afgelopen zondag tussen de roodwitten en Olympia Boys, zeker in de eerste helft. Maar uiteindelijk heeft SJVV na twee nederlagen weer een overwinning geboekt. De thuisploeg was voetballend ongeveer de hele wedstrijd de betere, maar het duurde nog tot minuut 85 voordat de winnende werd gemaakt. Opnieuw was Remco van den Akker het goudhaantje en zorgde hij met zijn doelpunt dat SJVV zicht houdt op de derde plaats door de 2-1 overwinning op Olympia Boys.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Het zag er lang niet naar uit dat het een derby betrof. De eerste helft bood weinig spektakel, tot aan de laatste paar minuten voor de rust, de ploegen hadden het defensief redelijk onder controle. Aan beide kanten vielen dan ook maar enkele kansjes te noteren. De grootste was voor aanvaller Wout Munsters, maar zijn schot werd na een goede aanval geblokt.

Ook kreeg Maarten Vaasen bij zijn basisdebuut een kansje, maar hij schoot de bal met links ook via een Ommels been naast. Aan de andere kant waren de bezoekers dichtbij met een volley van de zijkant, maar dat schot viel in het zijnet. Verder lag het spel veelvuldig stil vanwege blessurebehandelingen. Dat betekende aan de kant van Olympia Boys zelfs dat er in de eerste helft al gewisseld moest worden. Dit resulteerde voor de eerste helft in zeven minuten extra tijd.

In die laatste paar minuten van die zeven veerde ineens de rood-witte kant op, toen er hands werd gemaakt door iemand van Olympia Boys in de 16-meter. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Al de derde penalty in drie wedstrijden en voor de derde keer ging er iemand anders achter de bal staan. Ditmaal was het Munsters die in de successiereeks wilde delen, maar zijn inzet was niet goed genoeg en werd gekeerd door de doelman.

Waar iedereen dacht dat het bij het rustsignaal nog 0-0 zou zijn, was het nog geen minuut later alsnog 1-0. De bal werd namelijk door de doelman goed naar de zijkant gebracht, maar binnengehouden door SJVV. De daaropvolgende voorzet werd onder druk van de inkomende Lars van Kuijlenburg door een verdediger in eigen doel gewerkt, waardoor SJVV alsnog met een voorsprong de rust in ging.

Tijdens het tweede bedrijf werd duidelijk dat de belangen toch een stukje groter waren. SJVV wilde aanhaken bij de bovenste plaatsen en Olympia Boys, op de vierde plaats, wilde zichzelf een goede dienst bewijzen en SJVV vooralsnog daarvan weerhouden. Het werd met de minuut grimmiger, zeker toen Olympia Boys uit het niets de gelijkmaker wist binnen te schieten. Op links kon een speler tussen drie verdedigers door opstomen naar de achterlijn. Zijn voorzet kwam laag over de grond en werd tegendraads binnengeschoten.

Het spelbeeld veranderde daardoor niet: SJVV probeerde via aanvallend spel de verdediging te kraken en Olympia Boys probeerde zich counterend naar meer dan een punt te knokken. Mede door nog een blessure met wissel tot gevolg, waren zij niet bij machte om een overwicht te creëren. Maar het was ook SJVV dat voetballend gewoon sterk voor de dag kwam.

Met Job van Neerven voor de prima spelende Lars van Kuijlenburg werd er na een uur spelen gekozen voor wat meer balvastigheid en duelkracht in de voorhoede. Met steeds meer kunst- en vliegwerk werden de aanvallers van SJVV gestuit en het leek ook een kwestie van tijd tot dat ene gaatje werd gevonden. Remco van den Akker was eerst dichtbij met een bekeken kopbal die eindigde op de lat en Job van Neerven zag zijn kopbal gekeerd worden door de keeper.

Uit de rebound volgde nog een heuse klutssituatie, maar die leverde uiteindelijk niets op. In de 85ste minuut werd het verzet dan toch gebroken: Maarten Vaasen kwam goed door over de rechterkant en leverde de bal af in het 16-metergebied. Deze werd niet goed weggewerkt door de verdediging en op een meter of 16 kon Van den Akker de vrijgekomen bal hard in de verre hoek draaien.

Nadat de officiële speeltijd was verstreken, werd er dit keer tien minuten bijgetrokken en het spelbeeld veranderde in die zin dat Olympia Boys alles op alles ging spelen en SJVV nu de counterende ploeg werd. Met man en macht moest SJVV tegenhouden en in de laatste minuut kreeg het nog een vrije trap tegen recht voor het doel van Van Selow. Hij stond op het verkeerde been, maar op de doellijn stond ook nog Mark van den Akker die de bal nog kon wegwerken. Dat bleek het laatste wapenfeit en hierna floot scheidsrechter Janssen voor het einde van de wedstrijd met 2-1 op het scorebord.

Een sportieve revanche van SJVV na de eerdere nederlaag in Ommel en hiermee zijn de nacompetitieplekken ook nog een reële optie voor deze jonge ploeg, die voetballend steeds beter in elkaar lijkt te steken.