9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- Deurne Streeckhuys breidt succesformule uit naar Asten met vierde winkel in de...

[VIDEO] Streeckhuys breidt succesformule uit naar Asten met vierde winkel in de regio

Ondernemer Bart Witteveen uit Deurne heeft maandag zijn vierde filiaal van ’t Streeckhuys geopend aan het Burgemeester Ruttenplein in Asten. Hiermee breidt hij zijn succesformule snel uit in de regio. Een jaar geleden startte hij nog een nieuwe vestiging in Gemert, naast de winkels in Helmond-Brouwhuis en het filiaal aan het Haageind 24 in Deurne waar het avontuur voor Witteveen begon.

De nieuwste locatie van ’t Streeckhuys is gevestigd in het pand waar voorheen Keurslager Marcel Louwers actief was. Hij blijft ook in de nieuwe opzet het gezicht van de winkel waar onder meer vlees, brood, zuivel en kaas uit de streek verkrijgbaar zijn.

Uit eigen streek
“Het grootste aandeel in ons assortiment is vlees en we hebben ook eigen productie daarin. We hebben een eigen bedrijf waar de koeien van afkomen en de varkens komen ook uit de buurt; al het vlees komt eigenlijk uit de streek. Dat maakt ons vrij uniek”, vertelt Witteveen. “We verwerken het allemaal zelf in onze productielocatie in Deurne. Dus ook de maaltijden en alle vleeswaren die we ervan maken; daar zijn we met een man of acht elke dag mee bezig.”

De winkels van Bart Witteveen zijn alle vier opgezet volgens dezelfde formule. Toch is het assortiment niet overal exact hetzelfde, legt de ondernemer uit: “We hebben hier in Asten bijvoorbeeld geen groente, alleen op bestelling. Die worden dan vanuit Deurne aangeleverd. Dat is een bewuste keuze omdat de winkel hier wat kleiner is.”

“We verkopen bijvoorbeeld ook bananen. Nou heb ik heel lang gezocht, maar die groeien hier in de buurt heel weinig”

Hoewel het overgrote deel van de producten in de vestigingen van ’t Streeckhuys uit de buurt komt, zijn er een aantal dingen die niet uit de streek komen. “We verkopen bijvoorbeeld ook bananen. Nou heb ik heel lang gezocht, maar die groeien hier in de buurt heel weinig”, lacht Witteveen. “We verkopen ze natuurlijk wel om het assortiment compleet te maken.”

Hoewel de winkels van de Deurnese ondernemer zeer succesvol zijn, was het niet zijn eerste keus wat betreft zijn carrière. “Het is altijd van het begin af duidelijk geweest: ik wilde boer worden. Dat was altijd mooi, altijd buiten met de koeien en met de tractor op het land. Hier ben ik opgegroeid en hier blijf ik gewoon heel mijn leven”, zegt Witteveen.

Allergisch
Toch liep het voor hem ineens heel anders toen bleek dat Bart ernstig allergisch was voor runderen. Niettemin probeerde Witteveen van alles om toch op het boerenbedrijf aan de slag te kunnen: “Ik geef er niks om al leef ik tien jaar korter, ik wil dit doen. Dit is mijn passie, dit is mijn werk en dit blijf ik doen.”

Uiteindelijk spat de droom van het boerenleven voor Witteveen uit elkaar. “Het ging zo hard achteruit, mijn longfunctie en alles, dat de doctoren zeiden: jij moet echt ophouden. Jij moet iets anders gaan doen. Je moet gaan verhuizen want dit gaat niet goed”, vertelt Bart.

“Ik moest weg. Weg van hier, van wat ik altijd wilde.”

Het was voor Witteveen duidelijk dat er iets moest veranderen. “Ik moest weg. Weg van hier, van wat ik altijd wilde.” De grote vraag voor hem was wat hij dan moest gaan doen, nu bleek dat wat hij altijd wilde echt niet mogelijk was. “We komen thuis en zitten met z’n allen op de bank: ‘Ja en wa nou?’ Ja, we moeten iets anders gaan doen maar wat dan?”

Nadenkend over zijn toekomst, komt Witteveen uit op de verschillende producten die boerenbedrijven in de regio leveren. “De ene boerderij verkoopt appels, de andere die heeft asperges en dan ergens anders een boerderij die voornamelijk vlees verkoopt.” Bij Bart ontstaat vervolgens het idee om al die boerderijwinkels bij elkaar te zetten in een winkel in of nabij het centrum. “Zo hoeft de consument dus niet al die boeren langs te rijden en de hele dag rond te rijden”, legt Witteveen uit.

Gouden greep
Dat idee blijkt een gouden greep; in 2015 opent hij de eerste winkel van ’t Streeckhuys in Deurne en in 2021 volgt een tweede filiaal in winkelcentrum Brouwhorst in Helmond-Brouwhuis. Twee jaar later startte hij met het derde filiaal in Gemert en sinds afgelopen maandag is er voortaan ook in Asten een vestiging van ’t Streeckhuys aan het Burgemeester Ruttenplein 10 in Asten.

De collega’s van Siris maakten een videoreportage in de nieuwe winkel in Asten die je hieronder kunt bekijken.

Foto: still Siris

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen