9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- St. JozefparochieSJVV zet stijgende lijn voort in Leveroy (0-4)

SJVV zet stijgende lijn voort in Leveroy (0-4)

SJVV heeft weer drie punten bij mogen schrijven aan het seizoenstotaal. Op het hobbelige Leveroyse gras was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en dat uitte zich in de eindscore: 0-4. Dat die score niet hoger uitviel, had het veelal aan zichzelf te danken. Ook het veld werkte niet mee, want elke bal die naar elkaar werd gespeeld, butste tot neushoogte op.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

De bijzondere speelcondities resulteerden in een rommelig en stroperig eerste half uur, waarin er twee kansen vielen te noteren aan Heise zijde. Eerst zette Daan Bouwmans zichzelf met een mooie actie vrij voor de keeper, maar zijn schot met links werd door de keeper gepakt en ook Wout Munsters miste wat fortuin toen hij weg werd gestuurd door Bart Kuunders. De thuisploeg  probeerde het SJVV lastig te maken met de lange bal en schoten van afstand, maar dat leverde, behalve enkele dreigende momenten, uiteindelijk niets op.

Bevrijdende treffer
Rond het halve uur werd de ban gebroken: Daan Bouwmans zette de aanval zelf op en via Arno Keunen kwam de bal bij Remco van den Akker terecht. Die legde hem met een subtiele voetbeweging weer in de loop van Bouwmans die vrij voor de keeper kwam en geen moeite had deze te verschalken. Het wordt vaak gezegd dat zo’n treffer bevrijdend kan werken en dat was in dit geval precies zo.

De schroom werd van de, voor deze gelegenheid, zwarte shirts afgegooid en ineens lukte er heel veel. En weer was het Bouwmans die een paar minuten later de gevierde man was. Hij schoot van een meter of twintig de bal in de bovenhoek. Ook probeerde Lars van Kuijlenburg het middelpunt van vreugde te worden, maar zijn schot miste kracht.

In het slot
Niet lang daarna werd de wedstrijd alsnog in het slot gegooid door Wout Munsters. Hij kreeg de bal van Mark van den Akker aangespeeld, eigenlijk iets te hard, maar zijn prachtige aanname zorgde ervoor dat hij zo door kon lopen. Hij wipte de bal over de uitkomende doelman en zorgde zo voor een 0-3 ruststand. Hiermee was de wedstrijd beslist en zakte het niveau in de tweede helft, mede veroorzaakt door slordigheden van SJVV en irritaties over scheidsrechterlijke beslissingen.

Toch werden er nog enkele kansen bij elkaar gespeeld, maar uiteindelijk scoorde alleen nog Remco van den Akker: na een mooie voorzet van Munsters kon hij de bal bij de tweede paal simpel binnentikken. Van Neerven zag in zijn uitzwaaiwedstrijd een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en invaller Bax had zijn vizier net niet op scherp staan. Ook Kuunders kon een inswinger niet tot doelpunt promoveren. Leveroy zette daar wederom wat afstandsschoten tegenover, maar deze misten ruim richting.

Driepunter
Zo bleef het bij 0-4 en kon SJVV weer een driepunter bijschrijven. Maar misschien nog belangrijker: iedereen kwam ongehavend uit de wedstrijd. Iedereen is immers nodig om de ingezette achtervolging tot een mooi einde te brengen. Die race gaat komende zondag verder, thuis tegen RKVB uit Baexem. De heenwedstrijd werd op een ongelukkige manier verloren, maar gezien de vorm en stijgende lijn die SJVV te pakken heeft, is sportieve revanche een reële mogelijkheid.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen