18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- ZeilbergSlapeloze nachten over verhuizing Pompidom SpeelGOED; ‘Als het maar allemaal goed gaat’

Slapeloze nachten over verhuizing Pompidom SpeelGOED; ‘Als het maar allemaal goed gaat’

Nog twee weken duurt het voor Ans en Charles van Pompidom SpeelGOED de sleutel van hun nieuwe winkel krijgen. Je zou denken dat ze enorm blij zijn met de verhuizing van de winkel van een garage naar een groter pand. Blij zijn ze zeker maar aan het gezicht van Ans van den Broek zijn ook de zorgen af te lezen.

De stemming gaat de laatste weken op en neer voor de twee die vorig jaar tot ‘Brabander van het jaar’ werden uitgeroepen vanwege het goede werk dat ze doen met hun speelgoedwinkel waar alles gratis wordt weggegeven. “Er komt een heleboel bij kijken, het is spannend maar ook uitdagend. Als het maar allemaal goed gaat, fingers crossed. Maar we gaan ervoor”, zegt Ans.

Onzekerheid
Er gebeuren in hoog tempo leuke dingen zoals de enorme hoeveelheden speelgoed die Ans en Charles al hebben uitgedeeld tot de grote donaties die ze krijgen van particulieren en ondernemers. Maar ook is er de onzekerheid over de waarschijnlijk hoge energiekosten van het toekomstige pand en de onduidelijkheid over mogelijke subsidie en financiering van de verbouwing.

‘Alles gaat geld kosten’
Tot nu toe waren de dingen eenvoudig en overzichtelijk voor Ans en Charles. De winkel zat in de garage naast een woonhuis en zorgde dus eigenlijk niet voor echte kosten. “Best een rare gedachte ook, dat alles dadelijk zoveel geld gaat kosten om speelgoed en kleding gratis weg te kunnen geven, een ontmoetingsplek te kunnen zijn waar mensen ook even een bakkie kunnen doen of een praatje kunnen maken”, zegt Ans.

Nostalgie
Vanaf 1 november kunnen ze terecht in het pand aan de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg waar voorheen kapsalon De Heeren Maas was gevestigd. “Zij verhuizen naar Griendtsveen waar ze ook op 1 november op een prachtige locatie hun nieuwe zaak openen. Voor de Zeilberg verdwijnt hiermee een stukje nostalgie uit de straat, Kapper Maas, Sjors Pluk, wie kent de namen niet. Blasiusstraat 25 gaat voor altijd anders zijn. Het gaat de plek van Stichting Pompidom SpeelGOED en meer worden”, vertelt Ans trots.

Kinderkleding Ruilpunt
Maar daarvoor moet eerst nog een heleboel gebeuren, weten Ans van den Broek en Charles Engelen maar ook Sanne en Evert Brouwers van het Kinderkleding Ruilpunt dat straks ook intrekt in het nieuwe pand: “Slopen, opbouwen, mooi maken en inrichten. Maar ook dingen regelen wat betreft de verzekering, energiecontract, mogelijke subsidie van de gemeente Deurne en voldoende fondsen bijeenkrijgen om de verbouwing mogelijk te maken.”

Eén drempel
De nieuwe zaak van Pompidom moet straks een verzamelpunt worden waar verschillende activiteiten maar ook verschillende mensen samenkomen, vertelt Ans: “We willen er een ‘beleving’ van maken voor de bezoekers. Met één drempel en één deur voor speelgoed en kinderkleding onder één dak. Maar ook de plek waar mensen gebruik kunnen maken van het Menstruatieproducten Uitdeel Punt (MUP) en er gelegenheid is voor een praatje en een bakkie. Een plek waar je je op je gemak voelt en andere kunt ontmoeten, een workshopje kunt volgen en waar we hopen ook stagiaires in te kunnen zetten.”

Twee busladingen
Naast alle voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe pand gaan de dagelijkse activiteiten gewoon door voor Ans en Charles: “Laatst hebben we echt een megadonatie gekregen van EDCO die nog 400 goodybags over hadden van de Open Bedrijven Route en die vroegen of wij daar iets mee konden. Ik dacht; daar zal wel een kleinigheidje in zitten en verder veel folders maar deze bags overtroffen al onze stoutste verwachtingen! Toen we de tasjes uitpakten en op categorie wilden sorteren, kwamen er ballen, kinderzonnebrillen, oortjes, koptelefoons, kerstartikelen, mokken, glazen, knutselmateriaal, puzzels, lunchboxjes, schaaltjes, knuffels, stiften en nog veel meer tevoorschijn. En daar twee busladingen van vol”, vertelt Ans enthousiast.

Sinterklaas
In verband met de verhuizing zijn er ook al extra vroeg flink wat Sinterklaasspullen uitgedeeld bij Pompidom: “Hoe gaaf is om te kunnen zeggen dat er al voor zestig kinderen cadeautjes door ouders of grootouders, peettantes of peetooms is uitgezocht. Wij hebben dit jaar helaas geen Sinterklaasmarkt omdat we gewoon te druk zijn met de verbouwing en verhuizing.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen