9.7 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneSloop van oude gebouwen Peelland College gestart

Sloop van oude gebouwen Peelland College gestart

Voor iedereen die ooit leerling is geweest van het Peelland College was dit een gedeelte waar je met plezier even kon bijkomen van een druk lesrooster. Om plaats te maken voor de nieuwe schoolgebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege, is donderdag 28 oktober gestart met het oude gebouw van het Peelland College waaronder het gedeelte waar de schoolkantine zat.

Jo Seijkens die jarenlang beheerder was van de kantine, keek toe hoe de gebouwen werden gesloopt. Voor oud-leerlingen was Jo altijd het vrolijke gezicht achter de bar van wat officieel heette, het schoolcentrum van het Peelland College waar hij altijd wel tijd had voor een praatje met de leerlingen. Donderdag zag hij de plek waar hij het grootste deel van zijn werkzame leven heeft doorgebracht, met de grond gelijk gemaakt worden.

Nieuwbouw
De oude gebouwen moeten plaatsmaken voor nieuwbouw omdat ze niet meer voldoen aan de eisen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege. Als alle voorbereidingen volgens planning verlopen, zal er in maart 2022 worden gestart met de bouw. In april 2023 moeten de gebouwen voor de deelscholen van IVO Deurne klaar zijn.

Driehoekig
In de plannen zullen het Alfrinkcollege en Sprongcollege als twee scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en met behoud van hun eigen identiteit. Hiervoor is een driehoekig gebouw ontworpen, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant.

In het ontwerp wordt ook rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte om alle scholen van IVO Deurne via het buitenterrein met elkaar in verbinding te brengen. Het ontwerp van de nieuwe gebouwen is gemaakt door RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen