5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneSnelle internetverbinding voor alle inwoners in Deurne

Snelle internetverbinding voor alle inwoners in Deurne

De gemeente Deurne en E-Fiber hebben op 16 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin de afspraken staan waaronder E-Fiber in de gemeente Deurne een glasvezelnetwerk kan aanleggen. Dat kan als minimaal 39 procent van de de inwoners van Deurne glasvezel wil.

Na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, start E-Fiber met de vraagbundeling. Dat betekent dat E-Fiber inwoners vraagt zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement om te kijken of er voldoende animo is voor het netwerk. Als blijkt dat er genoeg interesse is in glasvezel, zal E-Fiber vanaf medio 2019 beginnen met de aanleg. E-Fiber kiest ervoor om dan, in tegenstelling tot veel andere partijen, ook de adressen in de buitengebieden, kosteloos van een aansluiting te voorzien.

Over glasvezel
Met een glasvezelnetwerk profiteert iedereen van snel internet, haarscherpe beelden en kraakhelder geluid. Het netwerk heeft een enorme capaciteit en is geschikt voor alle (on)denkbare oplossingen als zorg op afstand, slimme thermostaten, thuiswerken en nog veel meer. Het netwerk is stabieler, sneller en betrouwbaarder dan de huidige kabel.

Toekomstbestendig
Burgemeester Hilko Mak is blij met deze eerste stap richting een toekomstbestendig netwerk: “In dit digitale tijdperk is het belangrijk dat iedereen een goede toegang heeft tot het internet. Ik ben blij dat onze inwoners, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied, nu de kans krijgen om kosteloos aangesloten te worden op een glasvezelnetwerk.”

Informatieavonden
E-Fiber organiseert naar verwachting in oktober 2018 verschillende informatieavonden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt alles uitgelegd over glasvezel, kunnen inwoners vragen stellen en komen alle providers aan het woord. De data, tijden en locaties worden bekend gemaakt op iedereenglasvezel.nl/deurne.

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren. Inmiddels zijn er al ruim 25.000 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber.

(Foto: Hein van Bakel)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen