17.9 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneSpannende verhalen horen en schat zoeken in museumtuin van De Wieger

Spannende verhalen horen en schat zoeken in museumtuin van De Wieger

Al heel wat kinderen zijn naar museum de Wieger geweest om de spannende verhalen Annie Mulder te horen en naar schatten te zoeken met amateurarcheoloog Andrew Jones. Voor degenen die het gemist hebben of de smaak te pakken hebben en nog een keer willen, is er op zondag 5 september en zondag 12 september nog een kans.

Verhalenvertelster Annie Mulder zal bij museum De Wieger een spannend verhaal vertellen over archeologie. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Brons: Over glimmende schatten in mistige moerassen’ van Linda Dielemans, dat ook in de museumwinkel te koop is. De vertelling is onderdeel van de familietentoonstelling ‘Kijk nou eens!’ met een leuk spel en interessante wist-je-datjes. Het verhaal duurt ongeveer een half uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schat zoeken
Amateurarcheoloog Andrew Jones uit Deurne leert kinderen hoe je een schat kunt zoeken. Hij vertelt over zijn vondsten, waaronder het spannende verhaal van een oude bom die gevonden is aan de Randweg in Deurne. Met een metaaldetector kunnen kinderen in de museumtuin aan de gang om zelf schatten te zoeken.

Deurne 1300 jaar
Na afloop van het verhaal en het schat zoeken worden de kinderen uitgenodigd een klein stukje toe te voegen aan het mozaïek op de oude boom in de tuin met onder meer een afbeelding van een vogel die uit een ei kruipt. Jeanne Melief heeft in het kader van Deurne 1300 jaar dit kunstwerk gemaakt in de museumtuin. Het heet Worteling en is nog niet helemaal af en daar kunnen de kinderen nu aan meewerken.

Om deel te nemen aan de activiteiten moet je vooraf een toegangsbewijs reserveren. Dit kan via de website van museum De Wieger.

Foto: museum De Wieger/Wendy van der Wallen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen