14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneSpeeddates bij Ondernemerscafé; snel zoveel mogelijk ideeën en nieuwe contacten verzamelen

Speeddates bij Ondernemerscafé; snel zoveel mogelijk ideeën en nieuwe contacten verzamelen

In de wereld van de liefde gebruiken relatiebemiddelingsbureaus de techniek van speeddating al jaren maar ook in de zakelijke wereld wordt de methode steeds vaker ingezet. Dinsdag gebeurde dat ook bij het Ondernemerscafé in Deurne.

Het principe is in beide gevallen hetzelfde maar het doel is wel anders bij de zogenoemde Business Speeddates. Waar je bij speeddates in de liefde zoveel mogelijk mensen ontmoet om één geschikte partner te vinden, is het bij de zakelijke variant belangrijk om niet die ene ware te leren kennen maar zoveel mogelijk nieuwe ideeën en contacten te verzamelen.

Gong
In Deurne konden ondernemers afgelopen dinsdag bij een speciale editie van het Ondernemerscafé ook kennismaken met het fenomeen Business Speeddates. Nadat de gasten in Café De Brouwer waren welkom geheten, kregen ze uitleg over hoe het daten in zijn werk gaat en konden ze een plekje zoeken tegenover een collega-ondernemer. Als de tijd om was, werd er op een gong geslagen en wisselden de deelnemers van plek.

Uiteenlopende branches
Op deze manier leerden de ondernemers en andere geïnteresseerden in heel korte tijd een groot aantal mensen kennen uit uiteenlopende branches en met elk heel verschillende ideeën. De Business Speeddates waren voor het Ondernemerscafé opgezet door LINC, een netwerk voor ondernemers en ondernemende professionals uit Deurne en omstreken.

LINC
Deze organisatie heeft goede ervaring met de speeddates die er voor zorgen dat ervaringen door professionals met elkaar worden gedeeld en dat men van elkaar leert. Piet Kuijpers is bestuurslid bij LINC en geeft aan dat de techniek werkt: “We zien binnen onze club wat dat onze leden oplevert. Daar wilden we ook ondernemers en ondernemende professionals uit Deurne die geen LINC lid zijn, van laten proeven.”

Kopje koffie
En dat gebeurde dinsdag in Deurne letterlijk en figuurlijk. Terwijl er werd geproefd van een kopje koffie of een glaasje bier, gingen tientallen ondernemers met elkaar in gesprek en werden ideeën uitgewisseld. Hier en daar werd ook al een zaadje gelegd voor een mogelijk vruchtbare samenwerking in de toekomst.

Bekijk hieronder een fotoreportage van de avond in Café De Brouwer met de Business Speeddates, gemaakt door DMG-fotograaf Harold van der Burgt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen