14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- St. JozefparochieSpeuldries slachtoffer van fraude; penningmeester heeft volgens stichting mogelijk fors bedrag verduisterd

Speuldries slachtoffer van fraude; penningmeester heeft volgens stichting mogelijk fors bedrag verduisterd

Stichting de Speuldries in Deurne is slachtoffer geworden van fraude. De organisatie meldt maandag dat er een fors bedrag aan het vermogen van de de Speuldries is onttrokken. Volgens de stichting zou dit mogelijk zijn veroorzaakt door handelingen van hun eigen penningmeester.

Het bestuur heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en onderneemt juridische stappen om te proberen het geld terug te krijgen. “Wij, de overige drie bestuursleden, zijn zeer ontdaan door de kwestie. Het gaat om veel geld. Geld dat we hadden willen besteden aan twee nieuwe glijbanen in onze mooie speeltuin.”

Gele glijbaan
Die hadden in de komende periode dat de speeltuin dicht is, tussen nu en 2 april, geplaatst moeten worden. De oude gele glijbaan moet wijken omdat de veiligheidseisen voor speeltoestellen steeds strenger worden en deze straks niet meer hieraan voldoet. Het is nog onduidelijk wat het fraudegeval betekent voor de aanschaf van de nieuwe speeltoestellen.

De Speuldries haalde bij Rabo ClubSupport-actie in de regio Peelland Zuid het hoogste bedrag binnen van alle deelnemende organisaties. Dankzij de stemmen van 662 Rabobankleden kreeg de organisatie een cheque voor 4.879,07 euro, een bedrag dat ze ook aan de twee toekomstige glijbanen wilden besteden.

Enorme impact
“We beseffen dat deze mededeling een enorme impact heeft op alle vrijwilligers, begunstigers, sponsoren, bezoekers en de gemeenschap van Deurne en omstreken. Wij hopen dat u ons blijft steunen voor nu, maar ook in de toekomst. Ons vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen”, melden de drie bestuursleden. Zij laten weten dat ze hun missie voortzetten om zo veel mogelijk kinderen gratis te laten spelen: “Deze handelswijze van één persoon doet daar niets aan af. Het heeft ons strijdbaar gemaakt om er alles aan te doen het onrecht te herstellen.”

Omdat het onderzoek loopt, mogen de bestuursleden verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Het bestuur van de Speuldries wordt juridisch bijgestaan door PURA advocaten in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen