12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneSpoedcursus voor ouders en kinderen: ‘De Grote Sprong’ naar de middelbare school

Spoedcursus voor ouders en kinderen: ‘De Grote Sprong’ naar de middelbare school

De overgang van de basisschool naar de middelbare school brengt heel wat nieuwe en spannende dingen met zich mee. Om kinderen en ouders voor te bereiden op de veranderingen geeft Theatergroep PlayBack de spoedcursus ‘De Grote Sprong’. Deze voorstelling is bedoeld voor alle kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders.

Zeker aan het begin van de middelbare school komen er in snel tempo veel ontwikkelingen op je af als ouder. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en zijn eigen identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait?

‘Snappen ze dan echt niks?’
En wat als je als kind denkt: Waarom willen mijn ouders de hele tijd van alles weten? Waarom kunnen ze je niet gewoon een keer met rust laten? Snappen ze dan echt niks? Hoe leg je je ouders uit wat erin je omgaat, wat de nieuwe regels zijn van jou en je vrienden en dat ze zich niet overal mee moeten bemoeien. En wat zeg je eigenlijk tegen je nieuwe vrienden als je een andere mening hebt of het ergens niet mee eens bent?

Bij de een ouder-kindavond ‘De Grote Sprong’ wordt ingegaan op al deze ervaringen en de emoties die loskomen bij de overstap naar de ‘grote school’. De voorstelling vindt plaats op dinsdag 23 mei van 19.00 tot 20.30 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne. De entree is gratis maar aanmelden is wel gewenst en kan via de website van gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen