17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneSportstuif opent tweede locatie in Deurne voor sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif opent tweede locatie in Deurne voor sportieve naschoolse kinderopvang

In de Vlieger bij basisschool de Brigantijn konden kinderen al langer terecht voor sportieve naschoolse kinderopvang maar nu is er in Deurne een tweede locatie in het gebouw van basisschool de Aventurijn waar de Sportstuif plaatsvindt.

Afgelopen maandag konden kinderen daar voor de eerste keer sportief bezig zijn bij verschillende activiteiten als voetbal, hockey of trefbal. Maar er worden met de jeugd ook spelletjes gespeeld zoals tikkertje, overlopertje, en hints.

‘Thuis voelen’
Daarnaast is er gelegenheid om rustig een boekje te gaan lezen, te luieren, huiswerk te maken of binnen te spelen. “Sport is ons hoofdthema, maar het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen na school een plek hebben waar ze zich thuis voelen en het naar hun zin hebben”, geeft de organisatie aan.

Lange wachtlijsten
Vestigingsmanager Jeroen Rongen van Sportstuif denkt dat de naschoolse kinderopvang in een sportieve versie goed aansluit op de behoeften van kinderen en ouders: “Zeker in verband met de lange wachtlijsten bij diverse BSO-organisaties een zeer positieve ontwikkeling van de schoolgaande kinderen in Deurne. Hoewel er in de gemeente Deurne al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er nog geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. Ons concept van sportieve naschoolse activiteiten is daarom vernieuwend.”

Sport hoger in het vaandel
In de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang vinden ze bij Sportstuif: “Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door opvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.”

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Deze is bedoeld voor kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Deurne en omstreken. Meer informatie vind je op sportstuif.nl.

Foto: Facebook Sportstuif

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen