11.6 C
vrijdag 26 april 2024
Home- VlierdenSPV Vlierden strijdend ten onder tegen HVV Helmond

SPV Vlierden strijdend ten onder tegen HVV Helmond

Het kampioensfeestje voor voetbalvereniging SPV uit Vlierden laat nog even op zich wachten. De zwart-witten wisten niet verder te komen dan 2-5 tegen HVV uit Helmond. Volgende week heeft SPV nog een kans om kampioen te worden. Dan spelen ze uit bij Boerdonk. Bij winst lijkt het kampioenschap zeker voor Vlierden.

In een gelijk opgaande strijd bleek HVV net wat beter dan de mannen uit Vlierden. Op een druk Sportpark Hoge Zijde waren er kansen voor beide teams maar bleek HVV de betere ploeg.

Wedstrijdverslag
In het eerste kwartier was het voor beide teams nog wat aftasten. Na wat kansen over en weer leken de Helmonders op 0-1 te komen, maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak. Een goed uitgespeelde aanval werd afgerond, 0-1. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. In de tweede helft was het al na vijf minuten raak, 0-2. Er was flink werk aan de winkel voor de thuisploeg. In minuut 67 kregen de Vlierdenaren een penalty. Deze werd verzilverd door Toon van Lierop. Het geloof kwam terug bij het team van Mario Plugers en klopten op de deur bij HVV. Maar tevergeefs, in de 78e minuut wisten de Helmonders in een counter toe te slaan, 1-3. Hierna bleef SPV wel proberen en begon het risico’s te nemen. In de laatste minuut maakte HVV, wederom uit een counter, de 1-4 en leek het gedaan voor de Vlierdenaren. Desondanks wist Bram Rijnders nog de 2-4 na een individuele actie te maken. Ook hierna bleef Vlierden vechten waarvoor het waard was waaruit nog de 2-5 door HVV werd gemaakt.

SPV en HVV staan nu gelijk in punten, maar het doelsaldo van Vlierden is een stuk beter. Ze staan 28 doelpunten voor op de Helmonders waardoor het onmogelijk lijkt dat HVV nog kampioen kan worden op doelsaldo. De champagne kan weer terug in de koelkast en kan wellicht volgende week in Boerdonk door de zwart-witten worden ontkurkt.