11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneStaatssecretaris Van Veldhoven bezoekt Deurne

Staatssecretaris Van Veldhoven bezoekt Deurne

Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft maandag een bezoek gebracht aan Deurne. Ze nam een kijkje bij de Coöperatie Stationspark Deurne.

Daar kreeg ze een rondleiding van Michel Lintermans. Hij is de initiatiefnemer van de volledige transformatie, die het stationsgebied de afgelopen jaren heeft ondergaan. Onder meer een muurschildering met bekende Deurnenaren, een watertappunt, een elektrische fietspomp en een moestuin zijn daar onderdeel van.

Opgemerkt in buitenland
Het initiatief van Lintermans werd ook in het buitenland opgemerkt. In 2019 won het station van Deurne zelfs een prijs in een Britse verkiezing van mooiste stations. Ook kwam station Deurne in een onderzoek van de NS als één van de beste stations van Brabant naar voren.

Titel
Horecaondernemer Henk Schroijen heeft maandagmiddag tijdens het bezoek van de staatssecretaris een prijs ontvangen. Voor zijn zaak Daily Deurne op het station heeft hij een Fair Trade-titel gekregen. Het is de eerste ‘huiskamer’ van een station die deze prijs ontvangt. Het keurmerk wordt toegekend aan ondernemers, organisaties en gemeenten die producten met het Fair Trade keurmerk verkopen of gebruiken. De producten zijn gemaakt in ontwikkelingslanden. Het keurmerk wil zeggen dat de makers en boeren een eerlijke prijs krijgen.

Foto’s: Harold van der Burgt en Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen