18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneStart Kinderboekenweek; Greet Buter krijgt burgemeestersontbijt bij basisschool D’n Bogerd

Start Kinderboekenweek; Greet Buter krijgt burgemeestersontbijt bij basisschool D’n Bogerd

De Kinderboekenweek die dinsdag van start ging, staat dit jaar in het teken van het ontdekken van de natuur. Bij basisschool D’n Bogerd in Deurne werd de start van de Gi-ga-groene Kinderboekenweek gevierd met een bezoek van burgemeester Greet Buter. Leraren en leerlingen hadden voor haar een speciaal burgemeestersontbijt klaargemaakt. Ook mocht de burgemeester een stukje voorlezen uit één van haar favoriete prentenboeken.

“De kinderen stelden goede en interessante vragen! Cis en Ties zorgden voor een mooie rondleiding”, zegt burgemeester Buter na afloop van het bezoek aan de basisschool. Net als bij D’n Bogerd worden tijdens de Kinderboekenweek op alle basisscholen verschillende activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het natuurthema. Zo gingen de leerlingen van De Aventurijn gisteren op pad als heuse vogelspotters.

Windmolen
Ook in de bibliotheken in de regio kun je tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek van alles ontdekken over de natuur. Kinderen konden dinsdag in Deurne bijvoorbeeld al hun eigen windmolen in elkaar knutselen. Hierbij werden gebruikte materialen gerecycled, zodat de kinderen niet alleen creatief maar ook Gi-Ga-Groen en goed voor de natuur bezig waren. Naast het knutselen werd de kinderen ook uitgelegd wat duurzaamheid is.

Workshop
De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en worden ook nog gehouden op vrijdag 7 oktober in de bibliotheek in Asten, op vrijdag 14 oktober in de bieb in Someren en op zaterdag 15 oktober in de Helmondse bibliotheek. Alle workshops duren van 15.30 tot 17.00 uur.

Jori Veldhuizen
Na het succes van de volledig uitverkochte Kinderboekenweek-voorstelling van vorig jaar, speelt Jori Veldhuizen dit jaar in de herfstvakantie in de voorstelling Gi-Ga-Groen over plastic soep in de zee, smeltende ijskappen en het verdwijnen van de natuur. Een interactieve en magische voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zaterdag 27 oktober is de voorstelling van 10.30 tot 11.30 uur te zien in de bibliotheek in Someren en op zaterdag 27 oktober van 15.30 tot 16.30 uur vindt de show plaats in de bibliotheek in Helmond.

Voorleesgids
Je kunt tijdens de Kinderboekenweek gratis de Kinderboekenkrant meenemen in de bibliotheek. Voor (groot)ouders is er ook de nieuwe Voorleesgids 2022-2023. Daarnaast is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met Griffels en Penselen en kun je inspiratie opdoen voor de mooiste boeken om te lenen. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 16 oktober 2022.

Meer informatie en tickets voor alle activiteiten vind je op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderboekenweek.

Foto: Facebook Greet Buter

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen