9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneStart nieuwbouw in Helenaveen; bewoners en wethouder Verhees leggen eerste steen

Start nieuwbouw in Helenaveen; bewoners en wethouder Verhees leggen eerste steen

Wethouder Helm Verhees heeft donderdag samen met de toekomstige bewoners de eerste steen gelegd als start voor de nieuwbouw van zestien woningen in de Maatschappijstraat en aan het Turfveldje in Helenaveen.

Op een feestelijke manier werd in een aangenaam voorjaarszonnetje het bouwproject officieel geopend. Er worden vrijstaande levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kap woningen en rijwoningen gebouwd.

Landelijke architectuurstijl
Door architect Willem Keeris is er rekening gehouden in het ontwerp met de omgeving, door een landelijke architectuurstijl te gebruiken waarbij iedere woning individueel wordt benaderd en een divers straatbeeld ontstaat. Ook is er rekening gehouden bij de ontwerpen met de verschillende budgetten van de nieuwe bewoners.

Dorpsraad
Stichting SAMENBOUWEN.IN heeft samen met de Dorpsraad en de gemeente Deurne het project geïnitieerd. Vastgoedregisseur uit Valkenswaard heeft de deelnemers van het nieuwbouwplan begeleid bij het ontwikkelen van hun nieuwe woningen. Hartman Bouwbedrijf uit Heusden gaat als aannemer de woningen bouwen.

Diverse mix
Na het leggen van de eerste steen was er donderdag in De Gouden Helm in Helenaveen een bijeenkomst waar wethouder Helm Verhees een toelichting gaf op de totstandkoming van het project. Paul Bax heette als voorzitter van de Dorpsraad de nieuwe bewoners alvast van harte welkom in het dorp. Hij geeft aan blij te zijn met de diverse mix van leeftijden, afkomst en achtergronden van de toekomstige inwoners van Helenaveen.

Nieuwe bouwplannen
De Dorpsraad Helenaveen wil graag doorpakken met nieuwe bouwplannen. Zij zijn al met de gemeente en Stichting SAMENBOUWEN.IN in gesprek om samen een vervolgproject aan het Turfveldje op te starten en ook wordt er nagedacht over andere toekomstige bouwlocaties. Daarnaast zijn er plannen in de maak voor de herontwikkeling van de Sint Willibrorduskerk in Helenaveen naar appartementen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen