16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneDMG Radio brengt zaterdag ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ met lokale inzameling

DMG Radio brengt zaterdag ‘Deurne in actie voor Oekraïne’ met lokale inzameling

De situatie in Oekraïne verslechtert met de dag en steeds meer mensen moeten vluchten voor het geweld. Zaterdag 12 maart staan daarom alle programma’s van DMG Radio in het teken van ‘Deurne in actie voor Oekraïne’.

In samenwerking met Giro 555 houdt DMG een lokale inzamelingsactie voor de mensen uit Oekraïne. Je kunt een bijdrage storten via https://giro555.digicollect.nl/dmg-deurne.

Platen aanvragen
De hele dag kunnen luisteraars van 9.00 tot 20.00 uur platen aanvragen in ruil voor hun donatie in de digitale collectebus van DMG. Ook kunnen inwoners en organisaties uit de gemeente die een eigen actie hebben opgezet, gratis publiciteit krijgen via de radiozender van DMG.

Peter Gillis
In de ochtend komt vakantieparkeneigenaar Peter Gillis langs in de DMG-studio om te vertellen over de 4000 bedden die hij beschikbaar stelt voor Oekraïense vluchtelingen. Hij geeft aan snel te kunnen handelen en in korte tijd onderdak te kunnen bieden aan veel mensen.

Grens van Oekraïne
Ook wordt er zaterdagmiddag gesproken met Dave die die bij de grens van Oekraïne staat om daar zelf vluchtelingen op te halen. Verder is er aandacht voor SESSIE 8 voor vrede, een initiatief waarbij zondag 20 maart muzikanten belangeloos optreden en kunstenaars schilderijen aanbieden in Helenaveen. De opbrengst ervan gaat naar de humanitaire hulp van Rode Kruis.

Tv-programma Zembla
Tijdens de actiedag van DMG Radio komt ook tv-programma Zembla van BNNVARA filmen om een kijkje te nemen bij de lokale omroep van Deurne. Zij maken op dit moment een reportage over verschillende zaken die er spelen in de gemeente en besteden ook aandacht aan de waarde die DMG als lokaal mediabedrijf heeft in de gemeenschap. Zij gaan in gesprek met DMG-presentator Ivan van Oosterhout over het programma Deurne Draait Door en de onderwerpen die in de radioshow behandeld worden en de gasten die erin langskomen.

Wil je helpen?

DMG Radio is in de regio Deurne te ontvangen op 106.2 FM en online via dmgdeurne.nl en met de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen