9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneStation Deurne heeft primeur nieuwe uitgiftemanier OV-fiets en krijgt er 4 fietsen...

Station Deurne heeft primeur nieuwe uitgiftemanier OV-fiets en krijgt er 4 fietsen bij

De NS gaat de uitgifte van OV-fietsen anders regelen. Station Deurne heeft samen met Geldrop en Heeze de primeur van het nieuwe systeem. In Deurne verdubbelt ook het aantal beschikbare OV-fietsen naar acht stuks.

Het huren van een fiets bij een stalling zonder medewerkers is op veel stations weer net even anders georganiseerd. Sommige staan in een kluis, andere in een carrousel, weer andere gewoon in een fietsenrek. Dat gaat de NS nu veranderen door alle ruim 170 uitgiftepunten zonder medewerkers om te bouwen tot herkenbare locaties, waar het nog makkelijker moet worden om een OV-fiets te huren.

Blauw en geel
De kluis en de carrousel voor OV-fietsen verdwijnen. Op kleinere stations komt in de bestaande fietsenstalling een ‘abri’ met een herkenbaar buisframe in blauw en geel. Op de grotere stations komen 72 glazen ‘paviljoens’. Dit zijn fietsenstallingen die alleen bedoeld zijn voor OV-fietsen.

Eerste drie
“In tegenstelling tot bij een kluis, zie je bij de beide nieuwe uitgiftepunten snel of er nog genoeg OV-fietsen voorhanden zijn. Meenemen is makkelijker en sneller dan uit een kluis of een carrousel”, meldt de NS. De eerste drie nieuwe uitgiftepunten zijn al klaar en in gebruik op de stations van Deurne, Geldrop en Heeze. De komende maanden pakt de NS de overige locaties aan, met een tempo van 2 à 3 per week.

Meer fietsen
Op veel van de vernieuwde OV-fietspunten komen ook meer fietsen te staan, omdat de vraag toeneemt. In Deurne komen er naast de vier aanwezige tweewielers nog eens vier nieuwe bij. In totaal worden er landelijk enkele honderden OV-fietsen toegevoegd. De fietsen in de vernieuwde uitgiftepunten zijn allemaal voorzien van het nieuwe OV-fietsslot. Dat slot is te openen met de OV-chipkaart. De nieuwe typen OV-fietspunten kunnen detecteren als de fiets terug is en weer op slot staat, waarmee de huurperiode wordt afgesloten.

NS biedt op dit moment 21.700 fietsen aan op bijna 300 huurlocaties in Nederland. Met de nieuwe, herkenbare uitgiftepunten van OV-fiets, wil NS het voor reizigers makkelijk maken om vanuit de trein vlot een fiets te huren.

Foto: Stationspark Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen