23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneWorkshop voor ouders bij TEJO-huis over depressiviteit onder jongeren

Workshop voor ouders bij TEJO-huis over depressiviteit onder jongeren

Hoe blijf je in verbinding met je kind en wat kun je doen als je kind somber of depressief is? Deze vragen staan centraal tijdens de workshop ‘Omgaan met somberheid – ondersteun je kind’ op dinsdag 11 juni in het TEJO-huis.

“In een groepsapp met allemaal vrijwilligers had iemand het over een boek over dit thema. Het leek mij interessant om daarmee aan de slag te gaan voor een workshop”, vertelt Astrid Hurkmans van TEJO. “Ik heb het daar toen met de coördinator over gehad en die was ook meteen enthousiast. Iemand in de groepsapp gaf de tip om Zorg in Deurne erbij te betrekken. Zij verzorgen vaker workshops en gaan deze nu dus ook geven bij TEJO.”

Hot topic
De reden om deze avond voor ouders te houden is volgens Hurkmans het feit dat mentale gezondheid bij jongeren een hot topic is. “We beginnen de workshop met de vraag wat somberheid en depressie nu precies zijn. En we onderzoeken wat de puberteit inhoudt en wat voor mogelijke gevolgen die kan hebben voor een kind.” Hurkmans legt uit dat wanneer tieners gaan puberen somberheid en depressies op de loer kunnen liggen. “In de cursus leren ouders wanneer ze zich zorgen moeten gaan maken. We geven tips over hoe je de tekenen van een depressie of somberheid kunt herkennen.”

Tijdens de workshop kunnen er naast de vastgestelde onderwerpen ook vragen worden gesteld en wordt ingegaan op de thuissituatie bij de deelnemende ouders. Medewerkers van TEJO en Zorg in Deurne kunnen daarbij advies geven.

Grote stap
De organisaties beseffen dat het voor ouders moeilijk is om aan te geven dat ze hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kind. “Wij begrijpen heel goed dat het een grote stap is om naar ons toe te komen. We hanteren daarom een maximum van twintig mensen bij de workshop, zodat we een veilige setting voor de ouders kunnen garanderen”, aldus Hurkmans. Ook vaders en moeders van kinderen die geen somberheid ervaren zijn welkom bij de workshop. “De informatie die we geven, kunnen ouders ook preventief inzetten om te voorkomen dat hun kind depressieve verschijnselen krijgt.”

De workshop vindt dinsdag 11 juni plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het TEJO-huis aan de Ferdinand Bolstraat 2 in Deurne. Vooraf aanmelden is gewenst zodat de organisatie kan inschatten hoeveel mensen er komen. Dit kan door een email te sturen naar info@tejo-deurne.nl.

Foto: TEJO-huis Deurne/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen