23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneSV Deurne-jeugdtrainer Thijs Matla maakt overstap naar VVV-Venlo

SV Deurne-jeugdtrainer Thijs Matla maakt overstap naar VVV-Venlo

Na een jarenlang dienstverband bij SV Deurne gaat Thijs Matla per 1 juli aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding (HJO) bij partnerclub VVV-Venlo. Het is nog niet duidelijk wie zijn opvolger wordt bij SV Deurne, hier maken bestuur en technische zaken van de voetbalclub binnenkort meer over bekend.

Matla was bij de blauwwitten onder andere verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van de jeugdtrainers en zorgde daarmee indirect voor een verbeterde ontwikkeling de spelers en speelsters.

Ook heeft Thijs Matla volgens de club een groot aandeel gehad in het neerzetten van een stabiele structuur voor de jeugdopleiding, waarvan SV Deurne zegt ook in de toekomst op te kunnen voortborduren: “Zo heeft Matla aan de wieg gestaan van het nieuwe beleid bij onze onderbouw middels het project ‘Gelijke kansen’ en het opstarten en continueren van Voetbalschool Peelland. Daarnaast hebben tal van jeugdtrainers zich onder zijn begeleiding zowel tactisch als didactisch verder ontwikkeld en mede hierdoor diverse trainersdiploma’s kunnen behalen. Tot slot was Thijs voor BVO’s uit de regio en de KNVB een mooi uithangbord vanuit de club.”

Matla blijft nog tot het nieuwe seizoen betrokken bij SV Deurne en zal vóór 1 juli de overdracht aan zijn opvolger afronden.

Foto: SV Deurne/Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen