23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Antoine Rakels

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep in Deurne. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en lees je waarom het belangrijk is dat je stemt op DMG bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 26 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan secretaris Antoine Rakels.

Wie ben je?
“Ik ben Antoine Rakels, 60 jaar, getrouwd, heb vier kinderen en ik woon in de Koolhof in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Alle hulp en zeker financiële hulp is meer dan welkom om van DMG als dé lokale omroep van Deurne een nog professionelere organisatie te maken. Niet alleen om iedereen via onze website, de radio en sociale media van het laatste nieuws en nieuwtjes te voorzien, maar ook om de verbindende factor binnen de Deurnese gemeenschap te zijn en zo een podium te bieden voor inwoners, organisaties, bedrijven en verenigingen.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben secretaris van DMG en houd me voornamelijk bezig met de vele formaliteiten waaraan een mediaorganisatie als DMG moet voldoen, zoals het aanvragen van subsidies en vergunningen, het afleggen van (financiële) verantwoording aan de gemeente en het Commissariaat voor de Media. Daarnaast ben ik secretaris van de Programmaraad die op voorstel van het bestuur jaarlijks het programmabeleid van DMG vaststelt.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Gemiddeld een paar uurtjes per week, maar soms ook wat meer.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben gevraagd door onze voormalige penningmeester, wijlen Mario Wijnen en daarna ben ik eigenlijk direct in het diepe gesprongen. Zeker het eerste jaar had ik geen idee waar de andere bestuursleden het over hadden, maar inmiddels ben ik aardig thuis in ‘de materie’. Doordat de activiteiten van DMG heel uiteenlopend zijn en deze door veel verschillende vrijwilligers worden uitgevoerd, is mijn taak ook heel divers. Het leuke is dat je er elke keer weer wat nieuws bijleert en met veel mensen in contact komt.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Een aantal evenementen schieten me dan meteen te binnen: de Koningsdagen, de IJsfestijnen en FriDMGlive, maar ook acties als De Mol van Deurne, de Open Bedrijven Dagen en De Gladiatoren van Deurne. Daarbij werd en wordt duidelijk dat DMG midden in de gemeenschap staat en zowel vóór als ván Deurne, Helenaveen, Neerkant, Vlierden, de Walsberg, de Hei en de Zeilberg is. Dat merken we ook aan de reacties van mensen, organisaties en bedrijven. Die kennen ons niet alleen, maar waarderen ons ook om hetgeen we dagelijks doen.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat een kleine 40 vrijwilligers, dag in dag uit met een tomeloze inzet nieuws, entertainment en muziek brengen voor de inwoners van Deurne. En dat dit met een enorme passie gebeurd, zoals de afgelopen weken met de bouw van de studio en de aanleg van een digitaal netwerk. Daarbij hebben vele medewerkers uren gebivakkeerd in de DMG-ruimten om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alles voor elkaar te krijgen. Dat ook gewoon nog eens naast het draaiende houden van alle zaken die gewoon doorgaan, zoals bijvoorbeeld de berichtgeving via de nieuwswebsite.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Als bestuur hadden we ons voor de afgelopen jaren een aantal doelen gesteld, die moeten leiden tot verdere professionalisering. Een aantal ervan hebben we al weten te verwezenlijken, zoals de nieuwe studio en de aanstelling van twee professionele krachten. Ook in de samenwerking met collega-omroepen Dit is Helmond en Siris ligt nog veel werk, maar ook veel mogelijkheden om elkaar te versterken en uiteindelijk samen op een zelfde manier een professionele nieuwsverslaggeving voor de gezamenlijke verzorgingsgebieden te kunnen bieden. Daar wil en ga ik zeker mijn steentje aan bijdragen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik ben jurist bij de centrale juridische afdeling van ProRail, de beheerder van het Nederlandse spoorwegenet.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Als bestuurder opereer je niet direct op de voorgrond, maar ik sluit zeker niet uit dat jullie mij zo af en toe zien of iets van mij lezen maar je moet me niet achter de knoppen van de radiostudio zetten, dat kunnen anderen veel beter dan ik.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen