26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Davey Beijer

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo Clubsupport een kijkje achter de schermen. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. We stellen elke keer tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag liggen de vragen klaar voor dj Davey Beijer.

Wie ben je?
“Ik ben Davey Beijer en woon alweer geruime tijd met veel plezier in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Omdat wij als omroep streven naar kwaliteit op al onze platformen. Dat kan altijd nog beter en daar investeren wij ook flink in. Niet alleen qua financiën maar vooral in het zoeken naar slimme oplossingen die juist niet persé veel geld hoeven te kosten. Daarnaast wordt er bij DMG geïnvesteerd in de vrijwilligers als het gaat om begeleiding waarbij je als medewerker ook de kans krijgt om je verder te ontwikkelen op mediagebied.”

“Dat zie je ook terug in de resultaten; DMG ontwikkelt zich nog elke dag weer verder waardoor de bereikcijfers van de nieuwswebsite en het aantal radioluisteraars elke maand opnieuw stijgen. Daar zijn we best trots op en hopelijk zijn de mensen die onze nieuwsartikelen lezen, naar onze radiozender luisteren en video’s bekijken dat ook. Dat je ons steunt, kun je tijdens Rabo Clubsupport mooi laten blijken. Want om de voortuitgang bij DMG te kunnen blijven garanderen is deze campagne erg belangrijk!”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben presentator op DMG Radio van het programma Erbij met Beijer dat elke zaterdagmiddag te horen is. Daar doe ik niet alleen de presentatie voor maar ook de muzieksamenstelling, het zoeken naar onderwerpen voor interviews en één keer in de maand mag ik een leuke prijs uitreiken in de Beijer Uitglijer. Dat is een programmaonderdeel waarbij we luisteraars  die ergens spijt van hebben en sorry willen zeggen tegen iemand, de kans geven om het goed te maken. Die helpen we dan door een prachtig boeket bloemen te bezorgen bij degene die de dupe is geworden van de ‘uitglijer’. Het bezorgen van de prijs filmen we ook en dat is later te zien via DMG TV.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert maar je bent voor een radioprogramma van 2 uur al gauw tussen de 6 en 8 uur per week kwijt. Mensen denken vaak dat het alleen de uren zijn waarin je op de radio te horen bent maar daar gaan ook heel wat uren aan voorbereiding aan af.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik heb al eens eerder bij DMG gezeten, maar door mijn werk dat ik toen had kon ik het niet meer combineren. Dat is nu anders omdat ik voortaan fulltime dj ben van beroep waarbij ik voornamelijk in de avond- nachturen draai in horecagelegenheden door heel Nederland maar ook in het buitenland zoals laatst nog op Ibiza. Dus overdag heb ik nu meer tijd om in DMG te steken. Tenminste wanneer ik wakker ben dan want ik lig er vaak pas rond 05.00 uur in.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“De gezelligheid van collega’s onder elkaar is iets dat voor mij erg belangrijk is. Je moet je ergens thuis voelen en dat zit bij DMG helemaal goed. In tegenstelling tot andere lokale omroepen waar mensen vaak er alleen voor zichzelf zitten en er allerlei kliekjes en eilandjes zijn, is er bij DMG veel meer het gemeenschappelijke streven om de organisatie sterker te maken en de lezers, luisteraars en kijkers zo goed mogelijk te bedienen.”

“Wat ook heel fijn is bij DMG, is dat je niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd maar dat je ook serieus wordt begeleid. Bijvoorbeeld de leermomenten zijn voor mij heel waardevol. Als je bij DMG als dj aan de slag gaat, denk je misschien dat je alles al weet en het allemaal perfect doet maar als je dan door een professionele radiocoach wordt begeleid, kom je er al snel achter dat er nog heel veel te leren valt. Bij andere omroepen is er vaak niet zo’n professional die zulke ervaring heeft in presentatie-coaching maar ook in tactische programmatische kennis van radio. Wij hebben het geluk dat ons Hoofd Radio bij DMG wel ruim 30 jaar ervaring op professioneel niveau heeft in de mediawereld. Dat zie je en hoor je niet alleen terug bij DMG maar merk je ook als vrijwilliger omdat je daarmee de kans krijgt om jezelf ook weer verder te ontwikkelen.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat er achter de schermen veel meer gebeurt dan de meeste mensen denken. Zowel bij bijvoorbeeld een radioprogramma maken maar ook bij van alles opzetten en coördineren. Bij DMG wordt echt van te voren goed gekeken naar hoe we het beste de inwoners van de gemeente Deurne kunnen bedienen met lokale informatie en entertainment op een aantrekkelijke manier.”

“Daarnaast denken mensen vaak dat wij een professionele organisatie zijn omdat we zo klinken en ogen. Dat is natuurlijk fijn om te merken en dat onze producten dat effect hebben, geeft wel aan dat we op goede weg zitten. Maar wat veel mensen niet weten is dat we het bij DMG allemaal vrijwillig doen. Medewerkers doen alles bij DMG naast drukke banen, gezinsleven en andere hobby’s. Dat doen we vanuit de passie dat wij graag onze inwoners zo goed mogelijk op de hoogte willen houden.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik hoop dat we de kwaliteit nog verder kunnen verhogen en nog meer lokale content kunnen maken. Daar kan ik zelf ook een bijdrage in leveren door mezelf verder te ontwikkelen en open te staan voor de feedback die ik krijg. Als de tijd het toelaat wil ik ook kijken of ik voor DMG achter de schermen dingen kan doen die de organisatie sterker maken. Misschien bij de coördinatie van bepaalde projecten.”

“We gaan komende tijd bijvoorbeeld onze studio’s en redactie vernieuwen, daar zijn ook flink wat handjes voor nodig om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Daar kunnen we hulp bij gebruiken in de vorm van een stem bij Rabo Clubsupport maar ook door mensen die ons willen komen versterken als vrijwilliger. Het maakt niet uit wat je ervaring of achtergrond is. We zoeken mensen voor uiteenlopende functies van dj’s tot redactieleden en van technici tot reclameverkopers.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Muziek is altijd al mijn passie geweest. Daarom heb ik op een gegeven moment er ook voor gekozen om fulltime dj te worden. Wat is er nou mooier om van je hobby je beroep te maken! Bovendien kan ik mijn werk als dj in cafés en discotheken goed combineren met mijn radioprogramma op DMG. Die twee dingen overlappen niet alleen maar verstreken elkaar ook!”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur hoor je mij in het programma Erbij met Beijer en elke maand zie je me op DMG TV met het uitreiken van het boeket bloemen in de Beijer Uitglijer. Overigens kan ik alle andere uren om mij heen van mijn collega’s op DMG Radio ook van harte aanraden!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen