-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Ivan van Oosterhout

Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen op DMG bij Rabo Clubsupport. Dus breng nu je stem uit op de Deurne Media Groep. Waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt, kun je lezen in een aantal interviews met onze vrijwilligers. Stemmen kan tot 25 oktober via de Rabo App en de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen met dj en tv-presentator Ivan van Oosterhout.

Wie ben je?
“Mijn naam is Ivan van Oosterhout, ik ben 51 jaar oud en ik woon in Deurne-Zeilberg. Ik heb twee kinderen en twee bonus-kids en ben getrouwd met mijn vrouw Linda. Oh ja, we hebben ook twee katten Moqwai en Froemel en een hond Didi.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?
“Veel mensen denken dat alles bij DMG wordt gesubsidieerd door de gemeente maar dat is bij lange na niet zo. We krijgen natuurlijk wel een jaarlijkse subsidie van 17.000 euro. Dat lijkt misschien veel maar als je het vergelijkt met de 75.000 euro die de omroep in Helmond elk jaar krijgt en de 70.000 euro die ze in Someren krijgen, dan lijkt het ineens een stuk minder. En als je dan bedenkt dat we alleen al aan de huur 12.000 euro kwijt zijn, hou je nog vijf mille over voor onderhoudscontracten, internetverbindingen, vervanging van apparatuur en afdracht van muziekrechten. Dus is je jaarlijkse budget vrijwel nul.

Gelukkig weten we met het enthousiasme en de tomeloze inzet van onze vrijwilligers toch een gewaardeerd product neer te zetten waardoor we veel luisteraars en lezers hebben en de ondernemers in de gemeente ook de waarde van DMG inzien en graag bij ons willen adverteren. Met die opbrengsten weten we alles draaiende te houden maar daar moeten we dus elke dag heel hard aan werken. Een stem op DMG bij Rabo Clubsupport geeft ons een extra steuntje in de rug en daar zijn we elke jaar heel dankbaar voor.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik maak elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur met veel plezier al acht jaar het radioprogramma Deurne Draait Door op DMG Radio. Ik praat je dan helemaal bij over alles wat er in en om Deurne is gebeurd en staat te gebeuren. Elke week komen er verschillende gasten langs en elke maand is één van de wethouders te gast om een ‘kijkje in de keuken’ van de gemeente te geven. Daarnaast ben ik bij DMG zo nu en dan werkzaam bij de tv-afdeling als presentator en verslaggever en ondersteun ik op IT-gebied de technische afdeling van DMG.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert per week. Met mijn radioprogramma ben ik als snel vijf uur per week bezig, drie uur voor de uitzending zelf en twee uur voor het regelen en bellen van gasten en de voorbereiding van het programma. Voor de tv loopt het heel erg uiteen. Vooral bij bepaalde evenementen zoals de Mol van Deurne of de Open Bedrijven Route kan dat wel oplopen tot nog eens 6 uur naast de tijd voor het radioprogramma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In 2013 ben ik bij DMG gestart als vrijwilliger. Ik had toen het idee dat er meer uit DMG was te halen met de juiste verbeteringen. Zeker op het gebied van techniek heb ik in mijn begin jaren mijn steentje bijgedragen en zaken flink verbeterd. Het maken van het radioprogramma Deurne Draait Door is een leuke uitlaatklep voor me en je legt contacten met echt iedereen in de gemeenschap. Het is mooi om te zien dat je als vrijwilliger bij DMG een verbindende factoor kan zijn tussen de mensen en organisaties in de gemeente.

De vrijheid die je bij DMG krijgt maakt het extra leuk omdat je er dan ook echt je eigen ei in kwijt kan. Aan de andere kant kun je ook weer niet helemaal alleen doen waar jezelf zin in hebt en dat zie ik ook als een positief iets. DMG is de laatste jaren een stuk professioneler geworden door een consequent programmabeleid en muziekformat, iets dat nu de vruchten begint af te werpen wat betreft het grote aantal luisteraars, kijker en lezers.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Op de radio presenteren geeft me een enorme kick maar ook op tv reportages maken vind ik heel gaaf. Wat ook erg leuk was om te doen is de actie met De Mol van Deurne, dat hield veel mensen lang bezig in hun zoektocht. Heel speciaal was nog een weekje of twee geleden, dat ik een interview had met Nobelprijswinnaar Guido Imbens die vroeger op het Peelland College zat. Mooi is dat je dan meteen weer reacties krijgt van luisteraars die je bedanken voor het leuke interview.

Verder was het tv-interview dat ik had met Minister-president Mark Rutte heel spannend om te doen en de gesprekken met Wim Daniëls op de radio zijn ook altijd heel inspirerend. Binnenkort komen er nog meer leuke dingen aan. We hebben komende tijd waarschijnlijk Peter Gillis te gast in verband met zijn biografie die volgende week uitkomt en ik heb een aanvraag lopen om komende donderdag Koning Willem Alexander te interviewen. Het is nog wel even de vraag of we daar toestemming voor krijgen van de RVD.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat alles bij DMG wordt gedaan met veel passie, liefde en plezier. Of het nou gaat om de radioprogramma’s, tv-reportages of de artikelen op de website. Omdat we het redden met de minimale subsidiaire middelen, kost het de inwoners van de gemeente Deurne ook eigenlijk maar heel weinig als je het vergelijkt met wat de lokale omroepen de inwoners kosten in de ons omringende gemeenten.

We kunnen in tegenstelling tot veel andere lokale omroepen niet denken: ‘Ach we doen maar wat en net waar wij zin in hebben want we krijgen toch enorme bakken met subsidie’. Bij DMG moeten we er telkens goed over nadenken hoe we de mensen in de gemeente Deurne het beste kunnen bereiken en bedienen. Want zonder luisteraars, kijkers en lezers komen er ook geen adverteerders en dus geen inkomsten. Gelukkig gaat dat al heel goed bij DMG maar het kan altijd nog beter.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Ik zou graag zien dat DMG nog verder uitgroeit met eventueel in de toekomst een aantal vaste professionele medewerkers. Om dat te bereiken moet ook de technische kant van DMG meegroeien. We hebben al heel wat bereikt in de tien jaar dat DMG bestaat maar het kan altijd beter en daar blijf ik me ook mede voor inzetten. Veel collega-omroepen hebben wel dertig jaar nodig gehad om te komen waar wij nu al zijn.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk als Operations Manager bij Kabel Assemblage Nederland in Deurne. Naast DMG zet ik me ook nog in als vrijwilliger bij een aantal andere verenigingen. Als ik niet aan het werk ben, dan geniet ik op zijn tijd van een glaasje wijn met wat lekkere hapjes erbij.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur kun je me horen met het programma Deurne Draait Door. Verder hoor je mijn stem in een aantal reclames op DMG en op het tv-kanaal van DMG kun je me regelmatig zien voor of achter de camera.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen