10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Ronald de Cortie

Heb jij al gestemd op DMG bij Rabo Clubsupport? Het kan alleen nog dit weekend, dus breng nu je stem uit op de Deurne Media Groep. Waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt, kun je lezen in een aantal interviews met onze vrijwilligers. Stemmen kan tot 25 oktober via de Rabo App en de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank. Vandaag leggen we de 10 vragen voor aan DMG-dj Ronald de Cortie.

Wie ben je?
“Ik ben Ronald de Cortie en ben 62 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 31 en een dochter van 27 jaar. We hebben ook twee katten met heel aparte namen die wel wat zeggen over mijn voorliefde voor media. Ze heten namelijk Beeld en Geluid! Ik woon in het pittoreske Brouwhuis.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Bij DMG moeten we hard werken om alles draaiende te houden. We krijgen niet de enorme subsidies die de lokale omroepen in de omringende gemeenten wel krijgen. We krijgen de minimale subsidie en voor de rest moeten we dus met reclame-inkomsten zorgen dat alles bij DMG goed loopt en nog verder verbeterd wordt. Met deze steun van Rabo Clubsupport kunnen we belangrijke dingen doen zoals apparatuur vernieuwen en investeren in verbeteringen waarmee we nog meer nieuws op radio, tv en onze website kunnen brengen. We draaien nu bijna tien jaar en dan zijn bepaalde apparaten ondertussen wel aan vervanging toe, dan telt iedere euro.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben DJ en samensteller van het programma de Top Van Toen dat iedere maandag van 20.00 tot 22.00 uur te horen is op DMG Radio.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert maar iedere week gemiddeld vijf  tot zes uur. En in tijden dat we speciale uitzendingen hebben wat meer, zoals in het verleden bij DMG on Ice waarbij we live vanaf de ijsbaan op de Markt presenteren.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“In 2011 ben ik als redacteur begonnen voor de website voor DMG. Na het eerste weekend dat DMG werd ‘geboren’, kwam daar de taak als DJ/redacteur bij voor het programma Thuis in Deurne. Daarna heb ik een flink aantal verschillende radioprogramma’s gepresenteerd zoals DMG Soul, Lunchtime, Turfstrooisels, RonaldXL, Ronald Late Night en tegenwoordig presenteer ik met veel plezier de Top van Toen.

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Moeilijke keuze want er zijn zoveel leuke momenten geweest. Van alle mensen die ik heb gesproken in de radio-interviews tot de speciale nachtuitzending DMG@Night. Maar ook de locatie-uitzendingen tijdens Koningsdag, DMG on Ice en het Weekend van het Varken waren erg leuk om aan mee te werken.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat er achter de schermen veel meer gebeurt dan je denkt. Er moet vaak vergaderd worden over speciale uitzendingen, veel geregeld worden zodat deze uitzendingen ook gladjes verlopen, dat kost veel tijd. Het is niet ‘even’ een radio-uitzending maken of een artikeltje plaatsen, daar gaat tijd, moeite en natuurlijk geld in zitten. We werken weliswaar met vrijwilligers maar zitten ook met behoorlijke kostenposten als de huur van onze ruimte, licenties, rechtenafdracht aan de Buma en apparatuur die om de zoveel tijd vernieuwd moet worden.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Het zou mooi zijn als we met DMG nog verder kunnen uitgroeien op radio, tv en met onze nieuwswebsite. De inwoners van de gemeente Deurne nog beter informeren en entertainen dus. We krijgen nu al vaak reacties van buiten de gemeente; mensen in bijvoorbeeld Asten, Helmond, Bakel en Mierlo die naar DMG Radio luisteren. Verdere uitbouw naar een regionaal verzorgend medium zou helemaal geweldig zijn maar daar is dus wel geld voor nodig. Een initiatief als Rabo Clubsupport helpt daar ook enorm bij want hierbij kunnen mensen met hun stem laten zien hoe ze onze activiteiten waarderen en ondersteunen. ”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik ben conciërge op het Frits Philips Lyceum in Eindhoven. Vier dagen in de week werk ik als conciërge en één dag ben ik technisch Onderwijs Assistent (TOA). Vorig schooljaar heb ik een klas radiolessen gegeven, was erg leuk om te doen. Dat ga ik komende tijd verder uitbouwen.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Je kan mij iedere maandagavond horen op DMG Radio en zien via de webcam natuurlijk; ik presenteer dan de Top van Toen. Een willekeurige top 40 uit de periode 1975 tot 1995. Je kan er zelfs één aanvragen als je dat wil, via de Facebookpagina van de Top van Toen of een appje naar de studio. Begin je bericht met TVT en dan een datum van de top 40 van jouw keuze en de reden waarom je graag die hitlijst van dat jaar nog een keer wilt horen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen