27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneStichting DuofietsenDeurne is met vijfde fiets klaar voor de zomermaanden

Stichting DuofietsenDeurne is met vijfde fiets klaar voor de zomermaanden

Stichting DuoFietsenDeurne overweegt om in de zomermaanden vroeg in de avond en mogelijk op zaterdag te gaan fietsen. Dit is met name gericht op thuiswonenden die behoefte hebben aan een fietsritje en dat in hun eentje niet kunnen. Ook hoopt de stichting deze doelgroep te bereiken met de vijfde duofiets die onlangs in gebruik is genomen. 

“Op dit moment fietsen we vooral voor mensen uit zorginstellingen. Mensen thuis, particulieren dus, zijn moeilijk te bereiken. Daar is moeilijker zicht op te krijgen. Via Facebook en het Weekblad voor Deurne hebben we dat al geprobeerd, maar we merken daar nog weinig effect van”, aldus Wiek Bouwmans van de stichting. “Wij zijn verder heel blij dat deze vijfde fiets er is. Hiermee kunnen we voldoen aan de vraag in Deurne, want er zijn veel mensen die hier graag gebruik van maken”, zegt Bouwmans. 

Er werken op dit moment 65 vrijwilligers bij de stichting. Dat is volgens de organisatie ook hard nodig aangezien er negen keer per week gefietst wordt, verdeeld over vijf dagen per week. Op maandagochtend wordt er gereden van 14.00 uur tot 16.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur én van 14.00 uur tot 16.00 uur. 

Om vaker te kunnen fietsen, zijn er ook meer vrijwilligers nodig. Voor de negen fietstochten per week zijn bijvoorbeeld al zo’n 45 vrijwilligers die allemaal ingepland moeten op tijden dat het hen uitkomt. “Dat lukt aardig tot nu toe, maar het is toch best puzzelen”, vertelt Wiek Bouwmans.

Tot nu toe bestaat het team met name uit mensen die al met pensioen zijn of richting die leeftijd gaan. “Dus wat jongere vrijwilligers zijn zeer welkom, maar oudere mensen zeker ook omdat die vaak meer tijd hebben en eerder geneigd zijn om dit soort vrijwilligerswerk te doen. Mensen die zich willen aanmelden of eens een fietstocht willen maken kunnen dat via onze website regelen.”

Foto: Stichting DuoFietsenDeurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen