16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneStimuleringsregeling voor bewoners buitengebied om landschap groener te maken

Stimuleringsregeling voor bewoners buitengebied om landschap groener te maken

Inwoners van de gemeente Deurne die grond bezitten in het buitengebied dat buiten hun erf ligt, kunnen een vergoeding krijgen voor de aanleg en het beheer van bijvoorbeeld bomen, bosschages, hagen, poelen en bloemrijke randen. De provincie heeft hier voor geld beschikbaar gesteld uit de Stimuleringsregeling Landschap. Ook gemeenten en waterschappen dragen hieraan bij.

De regeling is bedoeld om particulieren te stimuleren een bijdrage te leveren aan de vergroening van het buitengebied. “Door nieuwe landschapselementen aan te leggen, wordt de omgeving niet alleen aantrekkelijker om er te wonen, te werken en te recreëren, maar biedt het ook meer ruimte aan diersoorten als patrijzen, uilen, kikkers, vogels en bijen”, legt de gemeente uit.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de subsidiemogelijkheden, kunnen contact opnemen met de veldcoördinator van de Peelregio: Martien Vinken. Je kunt hem telefonisch bereiken via 06 -27 12 27 21 of per mail via info@martienvinken.nl. Meer informatie vind je op de website van het Brabants Landschap.

Foto: Brabants Landschap

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen