21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneWethouder Tom Oomen gaat in gesprek op DMG Radio over zelfmoordpreventie en...

Wethouder Tom Oomen gaat in gesprek op DMG Radio over zelfmoordpreventie en minder CO2-uitstoot

Wethouder Tom Oomen is zaterdag 29 april te gast bij DMG Radio in het programma Deurne Draait Door. Hij gaat in gesprek met presentator Ivan van Oosterhout over de start van de campagne ‘Samen minder suïcide’ en over de terugdringing van CO2-uitstoot in Deurne.

Op de laatste zaterdag van elke maand wordt één van de Deurnese wethouders geïnterviewd op DMG Radio over een aantal actuele onderwerpen die de betreffende wethouder in zijn portefeuille heeft.

‘Samen minder suïcide’
Oomen heeft afgelopen week op de Markt in Deurne een plaquette geplaatst op een bankje met de tekst ‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien.’ Hiermee werd symbolisch de campagne ‘Samen minder suïcide’ begonnen. De plaquettes moeten mensen aansporen om het gesprek aan te gaan over suïcide, om zo het taboe te doorbreken. Wethouder Tom Oomen legt zaterdag uit wat het project precies inhoudt en waarom het belangrijk is om er over te praten. Ook licht hij toe wat de rol van het TEJO-huis is bij dit initiatief.

Energievisie
Een ander onderwerp dat de wethouder in het DMG-radioprogramma zal bespreken, is het streven van Deurne om in 2030 samen 50 procent minder CO2 uit te stoten. Oomen gaat in op de vraag hoe de gemeente dat wil gaan aanpakken. “Samen met de gemeenteraad en de inwoners van Deurne werkt de gemeente aan de zogenaamde energievisie”, zegt wethouder Tom Oomen. In de uitzending van DMG Radio legt hij meer uit over wat dit plan inhoudt en welke middelen de gemeente daarbij wil inzetten. Daarnaast wil Oomen inwoners oproepen om maandag 5 juni om 18.00 uur naar het Huis voor de Samenleving te komen voor het energie-event, waarbij de gemeente in gesprek wil gaan met de inwoners van Deurne.

DMG Radio
Het interview met wethouder Oomen is zaterdag 29 april te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen