11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneStop de Stank overhandigt 120 handtekeningen tegen mestvergisters aan wethouder Oomen

Stop de Stank overhandigt 120 handtekeningen tegen mestvergisters aan wethouder Oomen

Leden van Vereniging Stop de Stank hebben donderdag aan wethouder Tom Oomen 120 handtekeningen overhandigd van mensen die tegen de bouw van mestvergisters in Deurne zijn. De petitie is gehouden naar aanleiding van een enquête door de gemeente naar het draagvlak voor mestvergisters, die in de ogen van Stop de Stank ondeugdelijk is.

In het Huis voor de Samenleving lichtte voorzitter Maria Berkers aan wethouder Oomen toe waar voor haar organisatie de knelpunten zitten: “De vraagstelling in de enquête voldoet op geen enkele manier aan de normen die aan een ordentelijk bevolkingsonderzoek mogen worden gesteld. Bovendien is de enquête moeilijk toegankelijk omdat mensen vooraf een account moeten aanmaken.”

Transparant
Eerder liet een woordvoerder van de gemeente weten dat gekozen is voor het aanmaken van een account om ‘zo transparant mogelijk te werken’. Ook zou volgens de gemeente op deze manier kunnen worden voorkomen dat één en dezelfde persoon meerdere keren deelneemt aan de enquête en deze zo oneigenlijk kan beïnvloeden.

Tot nu toe heeft de enquête van de gemeente 219 reacties opgeleverd. Veel te weinig om er iets uit op te kunnen maken, volgens Berkers van Stop de Stank: “Bij lange na niet het aantal dat nodig is om van een representatieve steekproef te kunnen spreken.”

Lees ook:

Foto: Theo Welten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen