18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneSubsidie voor projecten die het verhaal van Deurne vertellen

Subsidie voor projecten die het verhaal van Deurne vertellen

Voor projecten die op één of andere manier het verhaal van Deurne vertellen, kan nog tot 1 december dit jaar een cultuursubsidie worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat er met andere partijen wordt samengewerkt en dat het project leerzaam is voor anderen. Het beschikbare budget voor de eerste helft van 2024 is 31.000 euro. Dit bedrag wordt verdeeld over alle aanmeldingen die aan de vereisten voldoen.

“Het gaat om alle projecten of activiteiten die het verhaal van Deurne vertellen. Dit kan heel verschillend zijn: zowel projecten die teruggrijpen op de historie van Deurne als projecten die het Deurne van nu of de toekomst verbeelden komen in aanmerking”, meldt de gemeente. Wel moet tenminste één van de organiserende partijen in Deurne gevestigd zijn.

Transformatorkasten
Verschillende initiatieven konden door deze subsidie in de afgelopen tijd worden gerealiseerd, zoals de verfilming van vertelvoorstellingen op gebied van Cultureel Erfgoed Deurne en fotografielessen waarbij bewoners de eigen leefomgeving fotografeerden en waarvan de beelden naderhand tentoongesteld werden.

Maar ook het in beeld brengen van de historie van Deurne met foto’s op transformatorkasten, de zoektocht naar nieuw cabarettalent in Deurne en het opzetten van een VR-belevingstocht langs verschillende cultuurhistorische plekken in Deurne zijn mogelijk geworden met de subsidie.

Cofinanciering
Bij de projecten is vereist dat er sprake is van cofinanciering; het aangevraagde bedrag bestaat uit maximaal 50 procent van de totale projectkosten en mag niet meer dan 10.000 euro bedragen. Aanvragen voor projecten die plaatsvinden in de eerste helft van 2024, kunnen ingediend worden tot 1 december 2023. Dit kan via het digitale aanvraagformulier op de website van de gemeente.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen